Napokig puha kefires, medvehagymás pogácsa: rögtön dupla adaggal gyúrd be

8
Nyomtatás
Kefires, medvehagymás pogácsa cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A puha medvehagymás pogácsa tésztájába kefir kerül, ettől lesz fantasztikus az állaga, akár több napig is élvezhető a finom házi, porhanyós péksüti.

A sós sütemények izgalmas palettáján a pogácsa nagy kedvenc. A finomság rengetegféle variációban kipróbálható, ilyen a sajtos, krumplis, tepertős és a medvehagymás pogácsa.

A tavasz első hírnökei közé tartozik az illatos medvehagyma. Az enyhén fokhagymás zamatú zöldet a rövidke szezon alatt érdemes felfedezni, használd minél gyakrabban a konyhában. Mi most egy szuper pogácsareceptet ajánlunk, amit garantáltan gyakran fogsz megsütni a család és barátok örömére.

Kefires, medvehagymás pogácsa

Kefires, medvehagymás pogácsa ct

Hozzávalók 40 darabhoz

  • 1 csokor medvehagyma
  • 50 dkg liszt
  • 1 teáskanál
  • 25 dkg vaj
  • 2 darab tojássárgája
  • 100 g sajt
  • 1 csomag porélesztő
  • 2 dl kefir
  • kevés liszt a tészta alá
  • 1 darab tojás (a tészta kenéséhez)
  • 150 g sajt (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát mossuk meg, majd aprítsuk fel.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, vajat, tojássárgáját, sajtot, élesztőt, kefirt és az előkészített medvehagymát. Az alapanyagokból dagasszunk tésztát, majd takarjuk le konyharuhával és kelesszük egy órát.

A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületre, nyújtsuk ki, majd szúrjuk ki pogácsaszaggatóval vagy pohárral.

A pogácsákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, és pihentessük 30 percig. Ezután kenjük le tojással és szórjuk meg reszelt sajttal.

A pogácsákat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon