
Pihe-puha, medvehagymás vajdasági sós: gyerekjáték elkészíteni
Az illatos medvehagymából pompás finomságok készülhetnek, a zöldet érdemes sós vendégvárókba csempészni.
A sós sütemények izgalmas palettáján a pogácsa nagy kedvenc. A finomság rengetegféle variációban kipróbálható, ilyen a sajtos, krumplis, tepertős és a medvehagymás pogácsa.
A tavasz első hírnökei közé tartozik az illatos medvehagyma. Az enyhén fokhagymás zamatú zöldet a rövidke szezon alatt érdemes felfedezni, használd minél gyakrabban a konyhában. Mi most egy szuper pogácsareceptet ajánlunk, amit garantáltan gyakran fogsz megsütni a család és barátok örömére.
A medvehagymát mossuk meg, majd aprítsuk fel.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, vajat, tojássárgáját, sajtot, élesztőt, kefirt és az előkészített medvehagymát. Az alapanyagokból dagasszunk tésztát, majd takarjuk le konyharuhával és kelesszük egy órát.
A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületre, nyújtsuk ki, majd szúrjuk ki pogácsaszaggatóval vagy pohárral.
A pogácsákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, és pihentessük 30 percig. Ezután kenjük le tojással és szórjuk meg reszelt sajttal.
A pogácsákat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu