Pompás kelbimbósaláta gesztenyével: az ünnepi asztalon is megállja a helyét
Az izgalmas kelbimbósaláta tökéletes választás az ünnepi asztalra, sültek mellé remekül illik.
A kelbimbó egy elég megosztó zöldség, van, aki szereti, míg más egyáltalán nem, pedig ha jól van elkészítve, isteni fogások alapja lehet. Ezúttal egy színes kelbimbósalátát mutatok, amit olyan hozzávalókkal igyekszem kapósabbá tenni, mint a gránátalma, a reszelt parmezán sajt és a ropogós alma.
Egy finom saláta persze nem maradhat öntet nélkül sem, így ehhez egy juharszirupos, mustáros, citromleves, olívaolajos dresszinget készítek, ami klasszul feldobja majd.
Először készítsük el az öntetet.
Egy kis tálban vagy üvegben keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, az almaecetet, a juharszirupot, a mustárt, illetve préseljük rá a fokhagymát is. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Keverjük vagy rázzuk jól össze, majd tegyük félre.
Ezután jöhet a saláta. Az almát mossuk meg, csumázzuk ki, majd vágjuk fel apróra. A sajtot reszeljük le.
Mossuk meg a kelbimbókat, majd vágjuk nagyon vékony szeletekre. Ehhez használhatunk kézi reszelőt is akár, amelyikkel biztosabban bánunk.
A felaprított kelbimbót tegyük bele egy tálba. Adjuk hozzá a feldarabolt almát és a gránátalmamagokat, végül mehet rá a fenyőmag és a reszelt parmezán is.
Ezután locsoljuk meg a kész öntettel, majd forgassuk össze a salátát, hogy az öntet mindenhol érje.
Ízesítsük tovább sóval és borssal, ha szükséges, majd már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu