Klasszikus német hússaláta: krémes feltét friss házi veknihez

3
Nyomtatás
nemet-hussalata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A hússaláta egy autentikus, német konyha ihlette étel, amely akár kiadós ebédnek is tökéletes. Kevés hozzávalóból és gyorsan elkészíthető receptet mutatunk!

Ennek a salátának a titka az apróra vágott savanyú uborkában, a mortadellában és persze a majonéz krémes ízében rejlik. Friss kenyérrel érdemes tunkolni, és bár tökéletes ebéd is lehet, akár villásreggeli részeként is megállja a helyét.

Köretként a már említett kenyér mellett főtt krumplival is tálalható, sőt, gyakorta szokták a német burgonyasaláta összetevőjeként is használni.

Klasszikus német hússaláta

nemet-hussalata

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 300 g mortadella
  • 1 db hagyma
  • 5 db kapros csemegeuborka
  • 2 ek. kapros csemegeuborka leve
  • 6 ek. majonéz
  • 0.25 tk. kristálycukor
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A mortadellát lehetőleg tömbben vásároljuk. A tömböt vágjuk 0,5 cm-es szeletekre, majd vékony csíkokra. A felszeletelt húst tegyük egy közepes méretű tálba.

A hagymát tisztítsuk meg, majd az uborkával egyetemben vágjuk fel egészen apróra, és adjuk hozzá a húshoz.

Végül csorgassuk rá a savanyúság levét, adjuk hozzá a majonézt, a cukrot, a sót és a borsot. Alaposan keverjük össze.

Fedjük le a tálat, és tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérhessenek. 

Tálalás előtt még egyszer kóstoljuk meg, és ha szükséges, sóval és borssal ízesítsük tovább, majd már fogyaszthatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon