Krémes spenótos tészta pillanatok alatt: laktózmentes fehérjebomba

Spenotos-tofu-ricottas-teszta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a recept a spenótos-ricottás tésztára nyújt tejmentes alternatívát, tehát ha eddig azért nem készítetted el, mert nem találtál laktózmentes verziót, akkor eljött a te időd!

Gyorsan elkészül, tartalmas, és a friss spenót egy újabb felhasználási módját ismerheted meg általa. A ricotta kihagyásával az értékes fehérjékről nem kell lemondanod, sőt! A tofu még többet is tartalmaz ebből a létfontosságú tápanyagból: 15 grammot 100 grammonként. 

A tévhitekkel ellentétben a tofu ízesítése nem egy összetett művelet, mindössze erősebb fűszerezésre és hosszabb pácolási időre van szükség, mint a húsok esetében. Ebben a receptben a fokhagyma lesz a domináns fűszered.

Krémes spenótos tészta

Spenotos-tofu-ricottas-teszta-1

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg tofu
  • 200 ml kókuszkrém vagy más növényi főzőkrém
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 500 g fussili vagy más száraztészta
  • 500 g friss spenót
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 dl víz
  • 1 tk
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

A tofut és a főzőkrémet tegyük egy aprítógépbe, és pürésítsük krémes állagúvá.

Tisztítsuk meg a fokhagymát, vágjuk apró darabokra, és közepes hőfokon kezdjük pirítani az olívaolajon. Adjuk hozzá a megtisztított spenótot, a vizet, fedjük le, és alacsony hőfokon pár perc alatt pároljuk puhára. Adjuk hozzá a tofus masszát és a sót, és alaposan keverjük össze a spenóttal, hogy jól átvegye a fokhagyma ízét. 

A megfőtt tésztát szűrjük le, adjuk a szószhoz, és forgassuk össze őket. Ha túl sűrűnek érezzük, keverhetünk hozzá néhány kanállal a tészta főzővizéből.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük