Krémes spenótos tészta pillanatok alatt: laktózmentes fehérjebomba
Ez a recept a spenótos-ricottás tésztára nyújt tejmentes alternatívát, tehát ha eddig azért nem készítetted el, mert nem találtál laktózmentes verziót, akkor eljött a te időd!
Gyorsan elkészül, tartalmas, és a friss spenót egy újabb felhasználási módját ismerheted meg általa. A ricotta kihagyásával az értékes fehérjékről nem kell lemondanod, sőt! A tofu még többet is tartalmaz ebből a létfontosságú tápanyagból: 15 grammot 100 grammonként.
A tévhitekkel ellentétben a tofu ízesítése nem egy összetett művelet, mindössze erősebb fűszerezésre és hosszabb pácolási időre van szükség, mint a húsok esetében. Ebben a receptben a fokhagyma lesz a domináns fűszered.
Krémes spenótos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg tofu
- 200 ml kókuszkrém vagy más növényi főzőkrém
- 5 gerezd fokhagyma
- 500 g fussili vagy más száraztészta
- 500 g friss spenót
- 5 ek olívaolaj
- 1 dl víz
- 1 tk só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
A tofut és a főzőkrémet tegyük egy aprítógépbe, és pürésítsük krémes állagúvá.
Tisztítsuk meg a fokhagymát, vágjuk apró darabokra, és közepes hőfokon kezdjük pirítani az olívaolajon. Adjuk hozzá a megtisztított spenótot, a vizet, fedjük le, és alacsony hőfokon pár perc alatt pároljuk puhára. Adjuk hozzá a tofus masszát és a sót, és alaposan keverjük össze a spenóttal, hogy jól átvegye a fokhagyma ízét.
A megfőtt tésztát szűrjük le, adjuk a szószhoz, és forgassuk össze őket. Ha túl sűrűnek érezzük, keverhetünk hozzá néhány kanállal a tészta főzővizéből.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!