Csökkenti a testzsírt és az éhséget, gátolja az elhízást: a fodros kel 3 áldásos hatása
A fodros kel nagyon fontos tápanyagokat tartalmaz, amik mind-mind támogatják az anyagcsere-folyamatokat és a fogyást.
Ez a vitamindús, krémes, fodros kelből készült leves nem tud csalódást okozni: egyszerű, de tápláló alapanyagokból készül, ráadásul fél órán belül megvan, így a hétköznapokba is simán belefér.
A fodros kel mellett a levesben olyan hozzávalók kapnak helyet, mint a póréhagyma, a fokhagyma, a krumpli és a kakukkfű, és sűrű kókuszkrémtől lesz selymes. Ha tartalmasabb fogást szeretnél belőle kihozni, akkor készítsd el mellé ezt a ropogós fokhagymás krutont is, vagy egyszerűen fogyaszd pirítóssal.
Egy közepes lábasban hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük benne 3-4 percig a póréhagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, együtt is pirítsuk 1 percig, majd mehet bele a krumpli, a só, bors, a kakukkfű is, és öntsük fel az alaplével.
Fedjük le, és közepes hőfokon főzzük 15-20 percig, vagy amíg a krumpli meg nem puhul. Adjuk hozzá a feldarabolt fodros kelt és a kókuszkrémet, és főzzük további 5 percig.
Vegyük le a tűzről, öntsük át a levest turmixgépbe, vagy használjunk botmixert, és dolgozzuk teljesen krémesre. Még melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu