Sűrű krémleves fodros kelből: selymes vitaminbomba év elejére

1
Nyomtatás
Kremleves-fodros-kelbol-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a sűrű, melengető, fodros kelből készült krémleves maga a téli vitaminbomba: gyors és finom fogás a hűvös hónapokra.

Ez a vitamindús, krémes, fodros kelből készült leves nem tud csalódást okozni: egyszerű, de tápláló alapanyagokból készül, ráadásul fél órán belül megvan, így a hétköznapokba is simán belefér.

A fodros kel mellett a levesben olyan hozzávalók kapnak helyet, mint a póréhagyma, a fokhagyma, a krumpli és a kakukkfű, és sűrű kókuszkrémtől lesz selymes. Ha tartalmasabb fogást szeretnél belőle kihozni, akkor készítsd el mellé ezt a ropogós fokhagymás krutont is, vagy egyszerűen fogyaszd pirítóssal.

Krémleves fodros kelből

Kremleves-fodros-kelbol

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 nagy póréhagyma megmosva, felkarikázva (csak a fehér és világoszöld részek)
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 3 közepes krumpli felkockázva
  • 1 tk.
  • 1 tk. kakukkfű
  • 0.25 tk. bors
  • 800 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 2 csokor fodros kel feldarabolva
  • 200 ml kókuszkrém
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes lábasban hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük benne 3-4 percig a póréhagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, együtt is pirítsuk 1 percig, majd mehet bele a krumpli, a só, bors, a kakukkfű is, és öntsük fel az alaplével.

Fedjük le, és közepes hőfokon főzzük 15-20 percig, vagy amíg a krumpli meg nem puhul. Adjuk hozzá a feldarabolt fodros kelt és a kókuszkrémet, és főzzük további 5 percig.

Vegyük le a tűzről, öntsük át a levest turmixgépbe, vagy használjunk botmixert, és dolgozzuk teljesen krémesre. Még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon