Krémsajttal töltött paradicsom: mutatós és nagyon finom

Krémsajttal töltött paradicsom cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fokhagymás krémsajttal töltött paradicsom műalkotás is egyben, pont úgy néz ki, mint egy tulipán.

A töltött paradicsom egyszerű, de csodálatos finomság. Öröm a szemnek, ezért dekorációnak sem utolsó, és még enni is jólesik. Nagyobb és kisebb méretű paradicsommal is működik a recept, mi koktélparadicsommal ajánljuk.

Így lesz még finomabb!

A töltelék nagyon egyszerű: krémsajt, alapízesítők és fokhagyma. Hogy izgalmasabb legyen, érdemes zöldfűszerekkel gazdagítani a krémet, de ha ennél is többre vágysz, akkor tojáskrémmel is megtöltheted a tulipánokat.

Krémsajttal töltött paradicsom

Krémsajttal töltött paradicsom ct

Hozzávalók 14 darabhoz

  • 14 nagyobb db koktélparadicsom
  • 6 szál újhagyma
  • 12 dkg krémsajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor perezselyem (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat és az újhagymát mossuk meg. Ezután a paradicsomokat kezdjük el négybe vágni, de ne vágjuk át teljesen a húsát, az aljába pedig egy éles késsel szúrjunk egy kis lyukat. Az újhagymát vékony szálakra vágjuk fel. A kialakított lyukba szúrjuk bele az újhagymaszálakat.

A krémsajtot sóval, borssal és reszelt fokhagymával keverjük össze, majd töltsük habzsákba.

A bevágott paradicsomot óvatosan nyissuk meg a vágásnál, majd a habzsákba tett krémsajttal töltsük meg.

A tulipánra hasonlító paradicsomokat tegyük hűtőbe 30 percre, majd friss pékáruval vagy sültek mellé kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük