Itt a jó idő, kezdődik a grillszezon: a 10 legjobb receptünket mutatjuk
Ahogy 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, előkerülnek a grillsütők, a kert szabadtéri konyhává alakul át, ott készülnek a finomságok.
A jó idő egyik legkedveltebb csemegéje a csöves kukorica, melyet nemcsak főve, hanem grillezve is érdemes kipróbálni.
A grillen készült kukorica készülhet mindenféle ízesítő nélkül is, majd amikor tányérra kerül, mehet rá a só. Ha azonban igazán fenomenálisan kínálnád, akkor fokhagymás vajjal lekenve dobd a grillre. Aki szereti a pikáns ízeket, az még chilipehellyel vagy zöldfűszerekkel is feldobhatja a vajat.
A puha vajat a zúzott fokhagymával és a sóval keverjük össze.
A kukoricát szabadítsuk meg a leveleitől, mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ezután kenjük meg a fokhagymás vajjal, majd dobjuk forró grillrácsra 15-20 percre, közben forgassuk, hogy minden oldalán megsüljenek a szemek.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu