Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper

8
Nyomtatás
Lenmagos-kenyer-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a lenmagos kenyér kevés szénhidrátot tartalmaz, de tele van rostokkal, és nagyon laktató: ketogén diétába is beilleszthető!

Ennek az alacsony szénhidráttartalmú kenyérnek búza vagy más gabonaféléből készült liszt helyett lenmagliszt az alapja, így a hagyományos kenyerekhez képest nemcsak több rostot tartalmaz, de a fehérjetartalma is jóval magasabb. 

A felhasznált alapanyagok miatt ne számíts lágy, kalácsszerű állagra: ez a kenyér annál sokkal tömörebb, éppen ezért tartalmasabb, és kevesebbel is jóllaksz belőle. Használhatsz hozzá barna lenmagból készült lenmaglisztet is, de ebben az esetben egészen sötét lesz a színe. Ha ez zavar, akkor válaszd a receptben szereplő arany (sárga) lenmaglisztet, amelyet főként bioboltokban tudsz beszerezni.

Lenmagos kenyér

Lenmagos-kenyer

Hozzávalók 3 kis kenyérhez

  • 250 g arany lenmagliszt
  • 1 ek. egész lenmag
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 0.5 tk.
  • 250 ml víz
  • 1 ek. almaecet
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a lenmaglisztet, az egész lenmagot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. 

Adjuk hozzá a vizet és az almaecetet, és dolgozzuk összeálló masszává. 

Osszuk 3 egyenlő részre, és formázzunk hosszúkás cipókat belőle. (Mivel ez egy átlagosnál tömörebb tészta, fontos, hogy több részre osszuk, különben nem sül át.)

Helyezzük a cipókat sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük ropogósra 60 perc alatt. 

Teljes kihűlés után szeleteljük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon