30 perces mac and cheese virslivel: maradékfelhasználás okosan
A mac and cheese, vagyis a nagyon sajtos makaróni a legkedveltebb amerikai komfortételek közé tartozik. A fogást maradék virslivel is gazdagíthatod.
A szilveszteri buli után gyakran megmaradnak a különféle ételek: ezeket érdemes újragondolni, és a maradékokból különféle finomságokat kreálni.
Ha virsli és sajt lapul a hűtődben, a gyorsan összedobható, megunhatatlan mac and cheese-t is felturbózhatod velük. Ha lehet, többféle sajtot használj, a goudától a füstölt változatokig szinte bármi illik a tésztához.
A variációk száma végtelen, így lehetőséged van saját ízlésednek megfelelően testre szabni a sajtos tésztát akár zöldségekkel, akár baconnel is.
Mac and cheese virslivel
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg makaróni
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 bögre tej
- ízlés szerint só, bors
- 1 csipet szerecsendió
- 20 dkg reszelt sajt
- 5 db virsli
Elkészítés:
Egy nagy lábosban forraljunk vizet, majd főzzük meg a makarónit a csomagoláson lévő utasítások szerint. Általában 7-8 perc főzésre van szükség. Ha a tészta al dente, azaz fogkemény állagú, akkor szűrjük le, és csepegtessük le.
Egy másik serpenyőben készítsük el a sajtszószt. Olvasszuk meg a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük egy-két percig, hogy kicsit besűrűsödjön. Részletekben öntsük hozzá a tejet, és keverjük folyamatosan, hogy ne csomósodjon be. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.
Keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd mikor beleolvadt, forgassuk hozzá a tésztát. Végül tegyük a tetejére a karikákra vágott virslit.
-
2023-12-31 09:28:01
-
2023-12-29 08:30:02
-
2023-10-31 08:52:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!