30 perces mac and cheese virslivel: maradékfelhasználás okosan

virslis-mac-and-cheese
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mac and cheese, vagyis a nagyon sajtos makaróni a legkedveltebb amerikai komfortételek közé tartozik. A fogást maradék virslivel is gazdagíthatod.

A szilveszteri buli után gyakran megmaradnak a különféle ételek: ezeket érdemes újragondolni, és a maradékokból különféle finomságokat kreálni. 

Ha virsli és sajt lapul a hűtődben, a gyorsan összedobható, megunhatatlan mac and cheese-t is felturbózhatod velük. Ha lehet, többféle sajtot használj, a goudától a füstölt változatokig szinte bármi illik a tésztához. 

A variációk száma végtelen, így lehetőséged van saját ízlésednek megfelelően testre szabni a sajtos tésztát akár zöldségekkel, akár baconnel is. 

Mac and cheese virslivel

virslis-sajtos-teszta

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg makaróni
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 bögre tej
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 5 db virsli
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy lábosban forraljunk vizet, majd főzzük meg a makarónit a csomagoláson lévő utasítások szerint. Általában 7-8 perc főzésre van szükség. Ha a tészta al dente, azaz fogkemény állagú, akkor szűrjük le, és csepegtessük le.

Egy másik serpenyőben készítsük el a sajtszószt. Olvasszuk meg a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük egy-két percig, hogy kicsit besűrűsödjön. Részletekben öntsük hozzá a tejet, és keverjük folyamatosan, hogy ne csomósodjon be. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.

Keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd mikor beleolvadt, forgassuk hozzá a tésztát. Végül tegyük a tetejére a karikákra vágott virslit. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük