Krémes brokkolis tészta pillanatok alatt: tápláló ebéd

18
Nyomtatás
brokkolis-teszta2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Próbáld ki ezt a krémes, brokkolis tésztát, amelyben a főszereplő zöldség mellett a fokhagyma és a chili dominál, így picit pikáns és mennyei a végeredmény.

Isteni, egyszerű és gyors brokkolis receptet keresel? Ez a tészta lesz a neked való, minimális munkával készül, de nagyon finom a végeredmény!

A tésztát ezúttal nem tejszín teszi krémessé, hanem alaplé, ebből készül a brokkolis szósz, amit chili, sok fokhagyma és citromhéj is feldob. Érdemes bele egy kevés parmezánt is keverni, de ha tejmentesen készítenéd el a receptet, el is hagyható, vagy sörélesztőpehellyel helyettesíthető.

Krémes brokkolis tészta

brokkolis-teszta

Hozzávalók 4 személyre

  • 350 g brokkoli
  • 400 g tészta
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0.5 tk. chilipehely
  • 500 ml alaplé
  • 1 kisebb biocitrom héja
  • 30 g parmezán
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit tisztítsuk meg, szedjük rózsáira, majd pároljuk teljesen puhára. Ezt párolóedényben is megtehetjük, de ha nincs ilyenünk, akkor egy kevés zsiradékon és egy pici vízzel, fedő alatt puhítsuk. Tegyük félre.

Közben a tésztát főzzük al dentére enyhén sós, lobogó vízben. A főzővizéből tegyünk félre 1 bögrényit.

A hagymákat tisztítsuk meg, mindkettőt vágjuk finomra.

Az olajat forrósítsuk fel egy mélyebb serpenyőben, majd adjuk hozzá a vöröshagymát. Dinszteljük 4-5 percig, míg áttetsző lesz, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a chilit. 1 perc múlva keverjük hozzá a brokkolit, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel az alaplével.

Alacsony lángon, gyöngyözve főzzük, a puha brokkolit törjük minél kisebb darabokra egy villa vagy fakanál segítségével, míg szinte egészen elvegyül a szószban.

Ha ez megtörtént, adjuk hozzá a citromhéjat és a parmezánt, majd gyöngyözve főzzük még nagyjából 10 percig, míg a folyadék a felére nem csökken, a szósz be nem sűrűsödik. Ha nem elég krémes, botmixerrel is pürésíthetjük. Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Forgassuk bele a kifőtt tésztát is, ha szeretnénk, a főzővizével tegyük krémesebbé, de olívaolajat is adhatunk hozzá.

Rögtön tálaljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon