Mennyei, pihe-puha fahéjas sütemény: mézes szirupban főtt körte koronázza meg
Körtés sütikből sosem elég, készítsd el ezt a fahéjas, mézes változatot, garantáltan bekerül majd a kedvenc receptjeid közé.
A körtés finomság tésztája csokiban gazdag, az extra puhaságért a habtejszín felel, és a mandulaliszt is pluszt ad hozzá. Utóbbi őrölt mandulából készül, szénhidrátban szegény, tápanyagokban gazdag, gluténmentes, így sütemények készítésénél különösen ajánlott próbára tenni.
A lédús körte remekül érvényesül a kakaós, csokis masszában, amit 1 teáskanál fahéjjal még izgalmasabbá tehetsz. A mennyei édesség megalkotása nem nehéz, azoknak is sikerülni fog, akik nem annyira remekelnek a konyhában. Bátran próbáld ki hétvégén, de akár hétköznap is kedveskedhetsz vele a szeretteidnek.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A kenyérsütőformát (35x14 cm) béleljük ki sütőpapírral.
A körtéket mossuk meg, az aljukat vágjuk egyenesre.
A mandulalisztet a sóval, sütőporral és a kakaóval forgassuk egybe.
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, és a habtejszínt is keverjük hozzá.
A puha vajat a porcukorral keverjük habosra, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Ezután a csokis krémet és a mandulalisztes keveréket is adjuk hozzá.
Az előkészített körtéket állítsuk a sütőpapírral bélelt formába, majd az alaposan kikevert masszával öntsük körbe. Ezután toljuk az előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu