Marokkói céklasaláta friss zöldfűszerekkel: a menta a lelke

3
Nyomtatás
Marokkoi-ceklasalata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a különleges ízvilágú céklasaláta narancstól és friss mentától lesz izgalmas, és nemcsak ízekben, de vitaminokban is gazdag!

Ha egy egyszerű, de különleges salátára vagy köretre vágysz, amely még vitaminokban is bővelkedik, akkor ez a marokkói céklasaláta a tökéletes választás. Az elkészítése nem is lehetne egyszerűbb: a munka nagy részét a sütő végzi, a megpuhult céklát pedig ezután csak le kell reszelned, és összekeverned a többi hozzávalóval.

A cékla sütésénél légy óvatos: ne süsd teljesen puhára, különben nem fogod tudni szépen lereszelni. Ha pedig mégis túlságosan megpuhult, akkor sincs veszve semmi: reszelés helyett inkább kockázd fel őket.

Marokkói céklasaláta

Marokkoi-ceklasalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 közepes cékla
  • 1 közepes lila hagyma vékonyan felszeletelve
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 közepes bionarancs leve és reszelt héja
  • 2 tk. őrölt kömény
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 1 csokor friss menta apróra vágva
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A céklákat mossuk meg, csomagoljuk alufóliába, és 30-35 percre tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. Addig süssük, amíg egy villát erőlködés nélkül bele tudunk szúrni, de ne legyenek teljesen puhák. Ha megsültek, csomagoljuk ki, és várjuk ki, amíg teljesen kihűlnek.

Közben egy salátástálban keverjük össze a hagymaszeleteket, az olívaolajat, a narancs levét és héját, az őrölt koriandert, a köményt, a sót, a borsot, a mentát és a friss koriandert.

A kihűlt céklát hámozzuk meg, és nagy lyukú reszelőn reszeljük le, vagy tetszés szerint 1x1 cm-es kockákra is darabolhatjuk. Adjuk az előkészített alaphoz, és óvatosan forgassuk össze vele.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon