Serpenyős sült krumpli hagymával: ízletes köret kevés munkával
A serpenyőben sült krumpli kívül ropogósra pirul, a belseje pedig krémesre puhul: a tökéletes köret hagymával megbolondítva.
A sült krumpli az egyik legegyszerűbb köret, amit mindenki szeret. Az aranybarna falatok még magukban, egy kis mártogatóssal kínálva is jólesnek. A sült krumplit tovább is lehet álmodni, van, aki parmezánnal megszórva sütőben pirítja, míg más recept bő sajtmártással nyakon öntve kínálja. Most egy különleges változatot mutatunk, ami sültek mellé is illik, és egytálételként is megállja a helyét.
A mediterrán krumpli tartalmas és ízletes étek. A sült krumpli egy lecsóhoz hasonló raguval egybeforgatva kerül a tányérra, amelyben olívabogyónak is jut hely. A receptet érdemes tovább gazdagítani, főleg akkor, ha egytálételként kínálnád. Egy kis aszalt paradicsom vagy savanyított paprika is nagyon jól illik bele. Ha pedig találsz a piacon friss kaprot, akkor azt is keverj hozzá.
A burgonyát tisztítsuk meg, majd vágjuk közepes méretű kockákra. Ezután bő olajban süssük aranybarnára, majd tegyük félre.
A megtisztított kaliforniai paprikát tetszés szerint vágjuk fel.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd magas falú lábasban, kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá az összekészített kaliforniai paprikát, és pirítsuk 1-2 percig, utána adjuk hozzá a paradicsompassatát és a sót, borsot, oregánót, fokhagymát. Körülbelül 4-5 perc múlva a sült burgonyát is forgassuk hozzá a fekete olívabogyóval együtt. A kész ételt petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu