
Ragacsos, mogyoróvajas brownie: finomabb, mint a hagyományos változat

A csokis brownie tésztájában mogyoróvaj is helyet kap, ettől igazán különleges és még ragacsosabb lesz a finomság.
Pufi palacsinta, muffin és brownie, három tipikus amerikai kedvenc, amelyek az egész világot meghódították. A brownie jó csokisan és kakaósan az igazi, de fehér masszával is ki lehet próbálni. A világos színű a szőke brownie, amely étcsoki helyett fehérrel készül, ezt leszámítva ugyanazokra a dolgokra kell figyelni sütés közben, mint a klasszikus változatnál.
Az étcsokis brownie tésztáját gazdagíthatod plusz alapanyagokkal, jól áll neki a ropogós textúra, és az ízekkel is lehet kísérletezni. Ha szereted a kávét, eszpresszóval is megbolondíthatod, most azonban a mogyoróvajé a főszerep. Az így készült brownie nagyon ragacsos: ha nem számolod a kalóriákat, kínáld vaníliafagyival, tejszínhabbal vagy mogyorókrémmel.
Így lesz tökéletes!
Ne feledd, a brownie akkor jó, ha ragacsos a belseje, ezért a sütésnél légy résen. A tésztának nem szabad túlsülnie, mert akkor száraz lesz.
-
2023-12-04 11:08:01
-
2023-11-30 09:36:01
-
2023-11-11 10:16:02
Mogyoróvajas brownie

Hozzávalók 4 személyre
- 200 g étcsoki
- 125 g vaj
- 3 darab tojás
- 200 g cukor
- 30 g kakaó
- 100 g liszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál mogyoróvaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 190 fokosra.
Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A csokit daraboljuk fel, és a vajjal együtt vízgőz felett olvasszuk fel.
A tojásokat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a csokis keveréket. Ezután szitáljuk a masszához a kakaót, lisztet, sót, sütőport, utána adjuk hozzá a mogyoróvajat.
A masszát simítsuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, és toljuk az előmelegített sütőbe 25-30 percre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!