Ragacsos, mogyoróvajas brownie: finomabb, mint a hagyományos változat

Mogyoróvajas brownie cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csokis brownie tésztájában mogyoróvaj is helyet kap, ettől igazán különleges és még ragacsosabb lesz a finomság.

Pufi palacsinta, muffin és brownie, három tipikus amerikai kedvenc, amelyek az egész világot meghódították. A brownie jó csokisan és kakaósan az igazi, de fehér masszával is ki lehet próbálni. A világos színű a szőke brownie, amely étcsoki helyett fehérrel készül, ezt leszámítva ugyanazokra a dolgokra kell figyelni sütés közben, mint a klasszikus változatnál.

Az étcsokis brownie tésztáját gazdagíthatod plusz alapanyagokkal, jól áll neki a ropogós textúra, és az ízekkel is lehet kísérletezni. Ha szereted a kávét, eszpresszóval is megbolondíthatod, most azonban a mogyoróvajé a főszerep. Az így készült brownie nagyon ragacsos: ha nem számolod a kalóriákat, kínáld vaníliafagyival, tejszínhabbal vagy mogyorókrémmel.

Így lesz tökéletes!

Ne feledd, a brownie akkor jó, ha ragacsos a belseje, ezért a sütésnél légy résen. A tésztának nem szabad túlsülnie, mert akkor száraz lesz.

Mogyoróvajas brownie

Mogyoróvajas brownie ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 200 g étcsoki
  • 125 g vaj
  • 3 darab tojás
  • 200 g cukor
  • 30 g kakaó
  • 100 g liszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 190 fokosra.

Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A csokit daraboljuk fel, és a vajjal együtt vízgőz felett olvasszuk fel.

A tojásokat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a csokis keveréket. Ezután szitáljuk a masszához a kakaót, lisztet, sót, sütőport, utána adjuk hozzá a mogyoróvajat.

A masszát simítsuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, és toljuk az előmelegített sütőbe 25-30 percre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük