15 perces, krémes vendégváró falatok: mortadella a főszereplő

mortadella-krem
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A világ egyik legegyszerűbb, főzés-sütés nélküli előételének receptjét mutatjuk, ami nemcsak látványos, de isteni finom is.

Ezt a krémes előételt a pisztácia és a mortadella harmóniája teszi tökéletessé.

Ráadásul pofonegyszerű elkészíteni is, hiszen a kész mortadellát és a pisztáciát, vagy egyszerűsítve akár a pisztáciás mortadellát is, csupán le kell turmixolni, hozzáadni a sajtot és a tejet, ízlés szerint fűszerezni, újból leturmixolni, rádobni némi dekort, és már kenyérre is kenhető.

Mortadellás vendégváró

mortadellas-krem

Hozzávalók 6 adaghoz

A moussehoz:

  • 200 g mortadella (lehetőleg egyben, nem szeletelve)
  • 100 g érlelt lágy sajt (tehén-, kecske- vagy juhtejből egyaránt készülhet)
  • 20 ml tej
  • 1 löttyintésnyi olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 tk apróra vágott pisztácia

Tálaláshoz:

  • 2 szál friss petrezselyem
  • 1 tk rózsabors
  • választott pékáru
Recept idők

Elkészítés:

A mortadellát kockázzuk fel, majd tegyük bele a turmixgépbe és pürésítsük le. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott pisztáciát, feltéve, hogy nincs már benne alapból a mortadellában. Ha benne van, az sem gond, akkor csak a pisztácia felét adjuk hozzá. 

Ezt követően tegyük bele a turmixba a sajtot és a tejet, löttyintsük meg egy kis olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd újból turmixoljuk le alaposan az egészet. Akkor jó a mousse, ha már szép habos az állaga.

Ekkor érdemes még egyszer kóstolni, hogy elég sós-e, és ha igen, már tölthetjük a habkinyomó zsákba.

Kis adagokban nyomjuk rá kenyérre vagy frissen sült levelestészta-korongokra, hintsük meg rózsaborssal és egy kis petrezselyemmel, majd már tálalhatjuk is. 

Fotók forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük