15 perces, krémes vendégváró falatok: mortadella a főszereplő
A világ egyik legegyszerűbb, főzés-sütés nélküli előételének receptjét mutatjuk, ami nemcsak látványos, de isteni finom is.
Ezt a krémes előételt a pisztácia és a mortadella harmóniája teszi tökéletessé.
Ráadásul pofonegyszerű elkészíteni is, hiszen a kész mortadellát és a pisztáciát, vagy egyszerűsítve akár a pisztáciás mortadellát is, csupán le kell turmixolni, hozzáadni a sajtot és a tejet, ízlés szerint fűszerezni, újból leturmixolni, rádobni némi dekort, és már kenyérre is kenhető.
Mortadellás vendégváró
Hozzávalók 6 adaghoz
A moussehoz:
- 200 g mortadella (lehetőleg egyben, nem szeletelve)
- 100 g érlelt lágy sajt (tehén-, kecske- vagy juhtejből egyaránt készülhet)
- 20 ml tej
- 1 löttyintésnyi olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk apróra vágott pisztácia
Tálaláshoz:
- 2 szál friss petrezselyem
- 1 tk rózsabors
- választott pékáru
Elkészítés:
A mortadellát kockázzuk fel, majd tegyük bele a turmixgépbe és pürésítsük le. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott pisztáciát, feltéve, hogy nincs már benne alapból a mortadellában. Ha benne van, az sem gond, akkor csak a pisztácia felét adjuk hozzá.
Ezt követően tegyük bele a turmixba a sajtot és a tejet, löttyintsük meg egy kis olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd újból turmixoljuk le alaposan az egészet. Akkor jó a mousse, ha már szép habos az állaga.
Ekkor érdemes még egyszer kóstolni, hogy elég sós-e, és ha igen, már tölthetjük a habkinyomó zsákba.
Kis adagokban nyomjuk rá kenyérre vagy frissen sült levelestészta-korongokra, hintsük meg rózsaborssal és egy kis petrezselyemmel, majd már tálalhatjuk is.
-
2024-04-12 09:36:01
-
2023-09-04 08:52:01
-
2023-07-17 08:52:01
Fotók forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!