Álomfinom citromos trüffelgolyó: nyári finomság sütés nélkül
A csábító trüffelgolyók ízében a citrom és a fehér csoki érződik. Tökéletes nyári édesség, melynek elkészítéséhez a sütőt sem kell bekapcsolni.
Ezt a mutatós desszertet gyerekjáték elkészíteni, kezdők is bátran nekiállhatnak, és nem csak az ünnepi asztalon állja meg a helyét, ajándéknak is tökéletes.
A klasszikus csokis trüffelgolyó még finomabb lesz, ha naranccsal is feldobod, ha pedig vaj helyett kókuszolajat használsz, a laktózérzékeny és vegán barátokat és rokonokat is meglepheted vele.
Mivel a csoki és a kókuszolaj olvasztva kerül az alapba, eleinte nagyon ragacsos lesz a massza, de a hűtőben szépen megköt, így könnyedén formázható lesz.
Az étcsokit törjük kisebb darabokra. Tegyük egy hőálló tálba, majd vízgőz felett olvasszuk meg a kókuszolajjal együtt.
Ha szép selymes, vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a narancslevet, -héjat, vaníliát, porcukrot és kakaóport, míg egynemű nem lesz a massza.
Tegyük a keveréket kb. 20 percre a hűtőbe, akkor jó, mikor formázható az állaga, de még nem is túl szilárd.
Formázzunk a masszából kb. 30 golyót, majd forgassuk őket kakaóporba. (Ha túl ragacsos a massza, a kezünket is megszórhatjuk kakaóporral.)
A hűtőben, légmentesen zárható dobozban tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu