Krémes kukoricás tészta: gyors ebéd olasz módra

9
Nyomtatás
Kukoricas-teszta-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a gyors és finom tésztás fogás a kedvenced lesz, ha megúszós ebédet vagy vacsorát készítenél: roppanós kukorica és krémes szósz gazdagítja.

A tésztaételek mindig jól jönnek, ha rohanásban vagyunk, ez a változat azonban még ebben a kategóriában is egyszerűnek számít. A krémes alapot ugyanis percek alatt összedobhatod, közben a tészta is megfő, és nem sokkal később már eheted is.

Ezt az ételt különösen fogod értékelni, ha tej- és laktózmentesen étkezel: a szósz semmilyen tejterméket nem tartalmaz, főzőtejszín helyett növényi alapú kókuszkrémet, parmezán helyett pedig vegán alternatívát használ.

Olasz kukoricás tészta

Kukoricas-teszta

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g tagliatelle vagy más száraztészta
  • 3 ek. olívaolaj
  • 10 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • 300 ml kókuszkrém
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 3 ek. reszelt vegán parmezán
  • 1 tk. biocitrom reszelt héja
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 1 nagy kukoricakonzerv
  • 1 csokor friss bazsalikom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát tegyük enyhén sós, forrásban levő vízbe, és a csomagoláson leírtak szerint főzzük meg.

Az olívaolajat hevítsük fel egy nagyobb edényben, és 2-3 perc alatt pirítsuk benne rózsaszínűre a fokhagymát. Adjuk hozzá a kókuszkrémet, a sörélesztőpelyhet, a vegán parmezánt, a citromhéjat, a sót, borsot és a leszűrt kukoricakonzervet.

Adjuk hozzá az időközben megfőtt és leszűrt tésztát, néhány evőkanállal a tészta főzővizéből is, és alaposan keverjük össze. Ismét forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és szórjuk bele a bazsalikomot is. Még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon