Paradicsomszószban puhult csirkecomb: ízbomba olasz fogás kevés munkával

Nyomtatás
cacciatore
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Amilyen egyszerű étel, annyira összetett az ízvilága, nem nehéz elkészíteni, és nem is különösebben időigényes, mégis isteni finom!

Az olaszok csirkepörköltjének is nevezett étel, a cacciatore számtalan recept szerint készülhet, a lényege viszont mindnek ugyanaz: a fűszeres paradicsomszószban, zöldségekkel puhult csirkecomb.

Már korábban mutattunk egy időigényesebb receptet, annak a gyorsított verziója az alábbi, ugyanis ez combfiléből készül, és nem kell félidőben a sütőbe tolni, végig a gáztűzhelyen fő. A leggyakrabban gomba és paprika kerül a paradicsomszószba, de vannak olyan változatok, amelyekben olívabogyó is helyet kap.

A kész ételt tésztával érdemes kínálni, teljesen más élmény lesz, mint egy bolognai, és éppen ettől olyan jó!

Paradicsomos csirkecomb

cacciatore2

Hozzávalók 6 személyre

  • 3 ek olaj
  • 1 kg csirkecombfilé
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 180 ml száraz fehérbor
  • 800 g aprított paradicsom (konzerv)
  • 250 g csiperkegomba
  • 2 tk olasz fűszerkeverék
  • 0.5 ek balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

Forrósítsunk 2 ek. olajat egy serpenyőben. A combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.

Tegyük a combokat a forró olajba (valószínű, több adagban férnek majd el), majd süssük őket oldalanként 3-4 percig, míg kívülről picit megpirulnak, aranybarna színt kapnak. (Belül még nem kell átsülniük.) Szedjük őket egy tányérra.

A serpenyőbe öntsük bele a maradék 1 ek. olajat, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és összekockázott paprikát. Addig dinszteljük őket, míg puhák nem lesznek, kb. 5 percig.

Ekkor adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd 1 perc után a fehérbort. Addig főzzük, míg a felére nem redukálódik.

Öntsük fel a paradicsommal, adjuk hozzá az összeszelt gombát, az olasz fűszerkeveréket és a balzsamecetet. Várjuk meg, míg forrásnak indul, majd alacsony lángon főzzük 10 percig.

Tegyük vissza a combokat a szószba (a kiengedett levével együtt), majd fedő alatt (hagyjunk egy kis rést), alacsony lángon főzzük kb. 20 percig, míg a hús átfő, a gomba puha, a szósz pedig sűrű nem lesz. Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A kész fogást tésztával kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon