Sűrű, szaftos paradicsomos-padlizsános ragu: gyors, könnyed nyári ebéd

1
Nyomtatás

Ha valami egyszerű, de finom nyári fogást keresel, ezt a paradicsomos-padlizsános ragut érdemes kipróbálni!

Az isteni, sűrű raguhoz nem kell sok alapanyag: az étel alapját a padlizsán adja meg, amit fűszeres paradicsomszósszal egészítünk ki. A bulgur gyorsan megfő, közben elkészül a zöldséges ragu is, így utolsó pillanatos ebédnek is tökéletes választás!

Magában, friss kenyérrel is megállja a helyét, de ha igazán laktató ételt szeretnél tálalni, bulgurral vagy jázminrizzsel kínáld. A zöldséges alap ellenére a húsimádók is kedvelni fogják, tartalmas és mennyei!

Paradicsomos-padlizsános ragu

padlizsanos-ragu

Hozzávalók 4 főre

  • 200 g bulgur
  • 400 ml víz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 db padlizsán
  • 2 tk. morzsolt oregánó
  • 2 tk.morzsolt bazsalikom
  • ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 600 ml paradicsomszósz
  • a tálaláshoz friss bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A bulgurt legalább egyszer mossuk át, helyezzük egy lábasba, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel. Hagyjuk fedő alatt 10-15 percig, míg magába szívja a vizet. 

Mossuk meg  a padlizsánt, ezután szeleteljük kockákra a vöröshagymával együtt.

Kevés olajon pároljuk üvegesre a vöröshagymát. Adjuk a hagymához a padlizsánkockákat, a zúzott fokhagymát, fűszerezzük sóval, oregánóval és bazsalikommal, és pirítsuk tovább 2-3 percig.

Öntsük a lábasba a paradicsomszószt, végül főzzük kis lángon 20-22 percig, ameddig a padlizsán teljesen megpuhul. 

Tálaljuk melegen az elkészített bulgurral és friss bazsalikommal. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon