
A 6 legjobb padlizsános recept nyárra: a bevált kedvenceinket mutatjuk
Bár lassan vége az idei nyárnak, szerencsére, a padlizsánszezonnak még nincsen. Ennek örömére mutatunk néhány remek fogást, amit a padlizsán ihletett.
Az isteni, sűrű raguhoz nem kell sok alapanyag: az étel alapját a padlizsán adja meg, amit fűszeres paradicsomszósszal egészítünk ki. A bulgur gyorsan megfő, közben elkészül a zöldséges ragu is, így utolsó pillanatos ebédnek is tökéletes választás!
Magában, friss kenyérrel is megállja a helyét, de ha igazán laktató ételt szeretnél tálalni, bulgurral vagy jázminrizzsel kínáld. A zöldséges alap ellenére a húsimádók is kedvelni fogják, tartalmas és mennyei!
A bulgurt legalább egyszer mossuk át, helyezzük egy lábasba, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel. Hagyjuk fedő alatt 10-15 percig, míg magába szívja a vizet.
Mossuk meg a padlizsánt, ezután szeleteljük kockákra a vöröshagymával együtt.
Kevés olajon pároljuk üvegesre a vöröshagymát. Adjuk a hagymához a padlizsánkockákat, a zúzott fokhagymát, fűszerezzük sóval, oregánóval és bazsalikommal, és pirítsuk tovább 2-3 percig.
Öntsük a lábasba a paradicsomszószt, végül főzzük kis lángon 20-22 percig, ameddig a padlizsán teljesen megpuhul.
Tálaljuk melegen az elkészített bulgurral és friss bazsalikommal.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu