Vajpuha csirkemell bazsalikomos-paradicsomos szószban főzve: tejszín teszi krémessé
Egy hosszú és fárasztó nap után is összedobhatod ezt az egyserpenyős csirkemellet, a szósznak köszönhetően biztosan nem lesz száraz a hús.
A jól elkészített sertéshús mindig remek választás. Sütheted egyben, szeletelve, különféle izgalmas fűszerekkel, mustárral, fokhagymával vagy szószokkal megbolondítva. A paradicsomos sertésszelet is mennyei, az elkészítése pedig nem igényel különleges szakértelmet. Ebben a receptben a paradicsom és a fűszerek tökéletesen harmonizálnak.
Ha a szaftosabb húsokat részesíted előnyben, a karaj helyett tarját vagy combot is használhatsz alapanyagként. A klasszikus köretek mellett pedig friss vagy sült zöldségekkel is kínálhatod a húst.
A húst vágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd forgassuk lisztbe. Kevés olajon süssük oldalanként három-négy percig.
A hámozott paradicsomot tegyük egy lábosba, és kezdjük melegíteni. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rakjuk hozzá a szárított bazsalikomot, majd főzzük 10 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik és az ízek összeérnek.
A karajszeleteket rakjuk egymás mellé egy zsiradékkal kikent tepsibe, és kanalazzuk rájuk a paradicsomos szószt.
Fedjük le fóliával, és 180 fokon süssük körülbelül 50 percig. Ha a hús megpuhul, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, vegyük ki a sütőből.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu