
Egyszerű, paradicsomos tojásleves: így lesz fantasztikus az íze

A tojásleves a régi idők kedvence, amely egy kis csavarral, paradicsommal dúsítva most különlegesebb formában került az asztalra.
A tojásleves megosztó fogás: általában a menza az oka annak, ha valaki nem kedveli, akkoriban a legtöbb ember megtapasztalhatta, milyen is a rosszul készített változata. A szerencsések a nagyi konyhájában is megismerhették, ők biztosan szívesen főzik meg a gyerekeiknek, adják tovább a régi leves családi receptjét.
Így is lehet!
A tojásleves az ázsiai konyhában is ismert, igaz, ők más fűszerekkel teszik egészen különlegessé. Ha az egyedülálló ízélmény a cél, akkor a hazai recepten is érdemes csavarni, alakítani picit. Próbáld ki paradicsommal és fokhagymával ízesítve, a sűrűbb állag kedvéért pedig keményítőt is érdemes a levesbe keverni. Hogy friss legyen az összhatás, tálalásnál petrezselyemmel vagy újhagymával is megszórhatod.
-
2023-06-04 08:36:01
-
2023-06-01 06:30:02
-
2023-05-09 07:50:01
Paradicsomos tojásleves

Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 1 darab paradicsom
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 l alaplé vagy víz
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 5 darab tojás
Elkészítés:
A hagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá az apróra kockázott paradicsomot és reszelt fokhagymát, majd 20-30 másodperc múlva a sűrített paradicsomot is.
Miután elkevertük a sűrített paradicsomot, öntsük fel vízzel vagy alaplével. A levest ízesítsük sóval, borssal és köménnyel.
Egy-két evőkanál hideg vizet keverjünk csomómentesre a kukoricakeményítővel, csorgassuk a levesbe, és keverjük el.
A tojásokat üssük tálba, és verjük fel, majd csorgassuk a levesbe. 2-3 perc főzés után tálalhatjuk is finomra vágott petrezselyemmel vagy újhagymával. A leves mellé a friss kenyér is remekül illik.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!