8 szuper recept lédús, édes paradicsomból: nyáron a legfinomabbak
Annak ellenére, hogy a paradicsom egész évben kapható, az igazán édes és lédús zöldség szezonja fájdalmasan rövid, így ilyenkor érdemes a kedvenceidet elkészíteni belőle.
Ha kedveled a klasszikus krumplis tócsnit és a különböző zöldségpogácsákat, ez a görög, paradicsomos változat garantáltan az új kedvenced lesz! A lédús zöldség mellé sós feta sajt és rengeteg zöldfűszer kerül, így valódi ízbomba lesz a végeredmény.
Ezt a receptet különösen nyárra ajánljuk, hiszen ilyenkor van a paradicsom szezonja, ekkor kapni a legédesebb és legízletesebb darabokat. Zöldfűszerekből is érdemes frisset használni, azok sokkal aromásabbak a szárított verzióknál.
Igaz, így nem annyira diétás, de hogy igazán ropogós és aranybarna legyen a zöldségpogácsa, olajban süsd meg, ebből akár olívát is választhatsz, úgy az ízéhez is hozzátesz.
A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk kis kockákra. Tegyük egy tálba, szórjunk rá pár csipet sót, majd tegyük félre 10-15 percre.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.
A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra, adjuk hozzá a paradicsomhoz. Keverjük bele az apróra vágott zöldfűszereket is, majd morzsoljuk bele a feta sajtot. Forgassuk bele a lisztes keveréket is. Alaposan keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe fél órára.
Forrósítsunk annyi olajat egy serpenyőben, hogy az alját mindenhol befedje. Adjunk hozzá a paradicsomos masszából negyed börgényi adagokat, majd lapítsuk picit ki őket, hogy 1 centi vastagok legyenek. Oldalanként 3-4 percig süssük őket, míg ropogósak és aranybarnák nem lesznek.
Szedjük papírtörlővel bélelt tányérra, majd rögtön kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu