Paradicsomos zöldségpogácsa görög recept szerint: könnyed nyári ebéd

17
Nyomtatás
paradicsomos-zoldsegpogacsa2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Paradicsomszezonban kötelező kipróbálni ezt a görög receptet, a zöldfűszeres-sajtos zöldségpogácsa ebédként is tökéletesen helytáll.

Ha kedveled a klasszikus krumplis tócsnit és a különböző zöldségpogácsákat, ez a görög, paradicsomos változat garantáltan az új kedvenced lesz! A lédús zöldség mellé sós feta sajt és rengeteg zöldfűszer kerül, így valódi ízbomba lesz a végeredmény.

Ezt a receptet különösen nyárra ajánljuk, hiszen ilyenkor van a paradicsom szezonja, ekkor kapni a legédesebb és legízletesebb darabokat. Zöldfűszerekből is érdemes frisset használni, azok sokkal aromásabbak a szárított verzióknál.

Igaz, így nem annyira diétás, de hogy igazán ropogós és aranybarna legyen a zöldségpogácsa, olajban süsd meg, ebből akár olívát is választhatsz, úgy az ízéhez is hozzátesz.

Paradicsomos zöldségpogácsa

paradicsomos-zoldsegpogacsa

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 5 db paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 ek. aprított menta
  • 2 ek. aprított petrezselyem
  • 2 ek. aprított kapor
  • 1 tk. oregánó
  • 150 g feta sajt
  • 120 g búzaliszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 0.5 tk.
  • ízlés szerint bors
  • a sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk kis kockákra. Tegyük egy tálba, szórjunk rá pár csipet sót, majd tegyük félre 10-15 percre.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra, adjuk hozzá a paradicsomhoz. Keverjük bele az apróra vágott zöldfűszereket is, majd morzsoljuk bele a feta sajtot. Forgassuk bele a lisztes keveréket is. Alaposan keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe fél órára.

Forrósítsunk annyi olajat egy serpenyőben, hogy az alját mindenhol befedje. Adjunk hozzá a paradicsomos masszából negyed börgényi adagokat, majd lapítsuk picit ki őket, hogy 1 centi vastagok legyenek. Oldalanként 3-4 percig süssük őket, míg ropogósak és aranybarnák nem lesznek.

Szedjük papírtörlővel bélelt tányérra, majd rögtön kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon