Omlós, szaftos pesztós csirkemell: a sajt sem hiányozhat róla

13
Nyomtatás
pestosa-sajtos-csirkemell-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A pesztós csirkemell tökéletes választás mindennapokra és különleges alkalmakra egyaránt. Mindenképpen érdemes felvenni a családi kedvencek közé.

A csirkemell az egyik legnépszerűbb alapanyag, hisz gyorsan és könnyen elkészíthető, emellett rendkívül sokoldalúan felhasználható. Azonban sokak számára kihívást jelent, hogy a csirkemell ne csak finomra, de igazán omlósra és szaftosra sikerüljön.

Egy jó pác, de a pesztó is feldobja és védi a húst a kiszáradástól. A bazsalikomos szószt akár otthon is könnyen és gyorsan elkészítheted, de idő hiányában a bolti is jó választás.

Tálald a húst friss salátával, rizssel vagy tésztával.

Pesztós-sajtos csirkemell

pestos-csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkemellfilé
  • 4 evőkanál pesztó
  • 15 dkg sajt
  • 1 db paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfiléket öblítsük le hideg vízzel, majd papírtörlővel itassuk fel róluk a vizet. 

Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a sót, a borsot, az oregánót és a zúzott fokhagymát. Kenjük be a csirkemelleket ezzel a keverékkel.

Helyezzük a húsokat egy sütőtálba vagy tepsibe. Minden csirkemellre kenjünk egyenletesen egy evőkanál pesztót. Szórjuk a reszelt sajtot a pesztóra, és a hús tetejére tegyünk egy-egy szelet paradicsomot.

Toljuk a sütőtálat a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 35-40 percig, vagy amíg a csirkemell átsül, a sajt szépen megolvad és aranybarnára pirul. Amint a csirkemell kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni pár percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon