
Darált húsos raguval töltött sütőtök: laktató és nagyon finom
Az ősz kedvence, a sütőtök töltve is finom. Próbáld ki te is ezt a mutatós és ízletes fogást, mely a család minden tagjának ízleni fog.
Ez az étel végtelenül egyszerű, mégis mutatós, amellett pedig, hogy jól néz ki az összkép, még egészséges is, hiszen sovány pulykahúsból készül, a töltelékbe pedig basmati rizs kerül.
Egyszerre kiadós és finom, ráadásul a tetején olvadozó sajttól nagyon gusztusos, és a mozzarella, illetve a parmezán az ízeket is még jobban kiemelik.
A hagymákat tisztítsuk meg. A vöröshagymát kockázzuk fel, a fokhagymát pedig elegendő felaprítani.
A petrezselymet öblítsük le, majd aprítsuk fel ezt is.
A paprikákat mossuk meg, majd vágjuk le a tetejüket és csumázzuk ki óvatosan.
A rizst főzzük meg, ehhez itt találunk segítséget.
A sajtokat reszeljük le és tegyük félre.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
Egy nagy serpenyőben melegítsünk fel kb. 1 evőkanál olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát, dinszteljük üvegesre, majd a fokhagymát is dobjuk bele. 1 perc után a darált húst is adjuk hozzá, és egy fakanállal törjük össze. Kevergetve pirítsuk fehéredésig.
Toljuk a húst a serpenyő egyik oldalába. Adjuk hozzá az olasz fűszert, a paradicsomkonzervet és a főtt rizst. Keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Adjuk hozzá a felaprított petrezselymet és a mozzarella sajt felét, majd ismét keverjük jól össze és vegyük le a tűzről.
Állítsuk össze a paprikákat.
A kibelezett paprikákba cseppentsünk egy kevés olívaolajat, majd kis csipet sót és borsot is. A kész tölteléket adagoljuk bele a paprikákba.
A megtöltött paprikákat tegyük egy 20x30 cm-es tepsibe úgy, hogy a töltelék legyen felfelé.
A tepsibe öntsünk egy kis vizet, ami lehetővé teszi, hogy a paprika párolódjon és megpuhuljon sütés közben.
A tepsit takarjuk le alufóliával, majd süssük a paprikákat kb. 30-35 percig.
Ezután vegyük ki a paprikákat a sütőből, szedjük le a tepsiről a fóliát, és szórjuk meg a paprikák tetejét parmezánnal, illetve a maradék mozzarellával.
Tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre, amíg a sajt szépen megpirul a tetejükön.
Tálaljuk még melegében, akár egy kis petrezselyemmel is megszórva.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu