Darált hússal töltött kaliforniai paprika: gazdag ragu kerül bele

4
Nyomtatás
toltott-pritamin-paprika
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A töltött zöldségek mindig nagy népszerűségnek örvendenek. Színesek, titokzatosak, a töltelék pedig szinte bármiből készülhet. Ezúttal egy pulykahússal töltött variációt mutatunk, ami szuper vacsoraötlet lehet.

Ez az étel végtelenül egyszerű, mégis mutatós, amellett pedig, hogy jól néz ki az összkép, még egészséges is, hiszen sovány pulykahúsból készül, a töltelékbe pedig basmati rizs kerül.

Egyszerre kiadós és finom, ráadásul a tetején olvadozó sajttól nagyon gusztusos, és a mozzarella, illetve a parmezán az ízeket is még jobban kiemelik.

Pulykaraguval töltött kaliforniai paprika

toltott-pritamin-paprika

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 500 g darált pulykahús
  • 1.5 ek. olívaolaj
  • bors
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. olasz fűszer
  • 400 g paradicsomkonzerv
  • 100 g basmati rizs
  • 10 g petrezselyem
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 200 g mozzarella
  • 30 g parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat tisztítsuk meg. A vöröshagymát kockázzuk fel, a fokhagymát pedig elegendő felaprítani.

A petrezselymet öblítsük le, majd aprítsuk fel ezt is.

A paprikákat mossuk meg, majd vágjuk le a tetejüket és csumázzuk ki óvatosan.

A rizst főzzük meg, ehhez itt találunk segítséget.

A sajtokat reszeljük le és tegyük félre.

A sütőt melegítsük elő 190 fokra.

Egy nagy serpenyőben melegítsünk fel kb. 1 evőkanál olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát, dinszteljük üvegesre, majd a fokhagymát is dobjuk bele. 1 perc után a darált húst is adjuk hozzá, és egy fakanállal törjük össze. Kevergetve pirítsuk fehéredésig.

Toljuk a húst a serpenyő egyik oldalába. Adjuk hozzá az olasz fűszert, a paradicsomkonzervet és a főtt rizst. Keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Adjuk hozzá a felaprított petrezselymet és a mozzarella sajt felét, majd ismét keverjük jól össze és vegyük le a tűzről.

Állítsuk össze a paprikákat.

A kibelezett paprikákba cseppentsünk egy kevés olívaolajat, majd kis csipet sót és borsot is. A kész tölteléket adagoljuk bele a paprikákba.

A megtöltött paprikákat tegyük egy 20x30 cm-es tepsibe úgy, hogy a töltelék legyen felfelé.

A tepsibe öntsünk egy kis vizet, ami lehetővé teszi, hogy a paprika párolódjon és megpuhuljon sütés közben.

A tepsit takarjuk le alufóliával, majd süssük a paprikákat kb. 30-35 percig.

Ezután vegyük ki a paprikákat a sütőből, szedjük le a tepsiről a fóliát, és szórjuk meg a paprikák tetejét parmezánnal, illetve a maradék mozzarellával.

Tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre, amíg a sajt szépen megpirul a tetejükön.

Tálaljuk még melegében, akár egy kis petrezselyemmel is megszórva.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon