Frissítő tabulésaláta grillszezonra: paradicsom helyett eperrel készül
Az eper bizony nemcsak lekvárként vagy desszertekben isteni, hanem sós salátákban is megállja a helyét.
A klasszikus tabulésalátát talán senkinek nem kell bemutatni, hiszen mára a közel-keleti konyha egyik legismertebb fogásává nőtte ki magát. A sok petrezselyemmel készülő, bulguralapú fogást pedig akkor sem kell kihagynod, ha gluténérzékeny vagy, mert quinoával is épp olyan finom lesz.
A bulgurral ellentétben – amiből az apróbb szemű változatot elég csak áztatni – a quinoa hosszabb főzést igényel, és a megfelelő előkészítés is fontos, különben a szemek kesernyések maradnak. Mindemellett egy nagyon egészséges és tápanyagdús alapanyag, amely sok rostot és fehérjét is tartalmaz.
A quinoát főzzük meg az itt leírtak szerint, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Közben egy nagyobb tálban keverjük össze a többi hozzávalót, majd forgassuk bele a quinoát is.
Tegyük hűtőbe tálalásig.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu