Sok sajttal és tejszínnel sült csirkemell: a hús omlós és finom
Rengeteg sajttal és tejszínnel sül vajpuhára a csirkemell. Az ízletes ételt kezdők is sikerrel tálalhatják.
Már igencsak benne vagyunk az őszben, mégha nem is érződik annyira a levegőben. Nálam a hideg idő egyet jelent a tepsis fogásokkal, melyeket az egész család szeret, ha pedig marad az ételből, másnap újramelegítve is jólesik.
Rengetegféle izgalmas tepsis receptet lehet letesztelni, én nagyon szeretem a húst zöldségekkel és sajttal házasítani. Nagy kedvenceim közé tartozik a Dubarry-szelet, sajtos, tejszínes rakott csirkemell és a rakott sertéskaraj, melybe cukkini és gazdag tejfölös keverék kerül a rétegek közé. A pompás fogás megalkotása egyszerű, kezdők is bátran nekiállhatnak. Remek hétvégi fogás, ha épp összeül a család vagy átjönnek a barátok.
A karajszeleteket kicsit klopfoljuk ki, majd ízesítsük mindkét oldalán sóval. Ezután kevés olajon mindkét oldalán pirítsuk meg a szeleteket (oldalanként 1-2 perc).
A megtisztított cukkiniből vágjunk ujjnyi karikákat, majd abban a serpenyőben, amelyben a hús is sült, süssük mindkét oldalán 1 percig.
A tejfölt keverjük össze a sóval, borssal, fokhagymával, füstölt paprikával és a tojással.
Vegyünk elő egy tepsit vagy egy jénait, és a karaj felét sorakoztassuk rá, majd a cukkinit helyezzük a húsra. A zöldség tetején a tejföl felét kenjük el, majd helyezzük rá a maradék húst. Ezután a karaj tetején kenjük el a maradék tejfölt, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.
A rakott karajt toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre. A kész ételt steakburgonyával, zöldséges rizzsel vagy salátával kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu