30 perces, Ranch öntettel sült csirke: a dresszinget is készítsd házilag

ranch-ontetes-csirke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krémes Ranch öntettel sült csirke az egyik kedvenc fogásom. Csupán 5 összetevő kell hozzá és mindössze fél óra az életedből, hogy egy finom és laktató vacsorát készíts.

Amennyire összetetten hangzik ez a fogás, olyannyira egyszerű elkészíteni: csupán csirkemell, szalonna, tejföl, parmezán és házilag készült Ranch öntet kell hozzá.

A csirkemell szaftja a tejföltől lesz extra sűrű, a selymességet pedig a parmezán kölcsönzi majd. A bacon a sósságért felel, a Ranch öntet pedig a karakteres ízélményért.

Tipp

A Ranch öntet folyékony alapanyagait helyettesítheted görög joghurttal is, így egy fokkal egészségesebb és könnyedebb öntetet készíthetsz. 

Ranch öntettel sült csirke

ranch-ontetes-csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkemell
  • 130 g reszelt parmezán
  • 360 ml Ranch öntet (link a leírásban)
  • 120 ml tejföl
  • 30 g füstölt vagy főtt szalonna
  • só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • friss petrezselyem ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. 

Egy 20x25 cm-es tepsit kenjünk ki olajjal, majd tegyük félre.

A szalonnát kockázzuk fel egészen apróra.

A csirkemelleket egyesével dörzsöljük be sóval és borssal, majd mindkét oldalukat szórjuk meg reszelt sajttal. A sajtnak körülbelül a fele megy a csirkemellekre. 

Egy közepes tálban keverjük össze a Ranch öntetet a tejföllel. A Ranch öntet elkészítéséhez itt mutatunk receptet.

A csirkemelleket fektessük bele a korábban kikent tepsibe, szépen egymás mellé. 

Ezután öntsük le a tejfölös Ranch öntettel, szórjuk rá a korábban apróra vágott bacont, végül pedig zárásként szórjuk meg az egészet a maradék parmezán sajttal.

A tepsit tegyük az előmelegített sütőbe, és 20-30 perc alatt süssük készre a csirkemelleket. 

Ha túl magasnak ítélnénk a hőfokot, és a csirke teteje kezdene megkapni, vegyük lejjebb a sütőt 170 fokra, illetve akár alufóliával is letakarhatjuk a tepsit, így a csirke biztosan meg fog párolódni, és esélye sem lesz kiszáradni. 

Ha elkészült a csirke, picit pihentessük, hogy tudjon hűlni, majd ízlés szerint, apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Köretként salátát, rizst vagy tésztát is készíthetünk mellé, mindegyik mellett megállja a helyét ez a csirkés főétel.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük