Isteni, egyszerre krémes és roppanós mogyoróvajas bonbon: alig valamiből készül
Mogyoróvaj, kukoricapehely, méz és csoki, mi lehet ennél jobb? Ennél szuperebb kombinációt keresve sem találsz, próbáld ki mindenképp!
Ha a rántotthús-rajongók táborát erősíted, de unod a megszokott ízeket, próbáld ki ezt a chilis, mézes, roppanós bundában sült csirkemellet! Nagy előnye az is, hogy bő olaj helyett sütőben sül, csak minimális zsiradékra van hozzá szükség.
Már maga a panír is különleges: a hús bundáját corn flakes alkotja, amely mellé karakteres parmezán kerül, de a tojásos borítás sem mindennapi, ugyanis chiliszósz is ízesíti.
A fogás megkoronázása a mézes-chilis máz! Ezt seperc alatt összedobhatod, az erősségét pedig bátran alakíthatod: míg egy Sriracha szósz nagyon erős, és lehet, kevesebb is elég belőle, addig egészen enyhén csípős változatot is használhatsz.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A csirkemellfilét vágjuk hosszában vékony szeletekre, a vastagságától függően 2-3 jön ki egyből.
A corn flakest, a parmezánt, a paprikát, a fokhagymaport és a sót tegyük egy aprítógépbe, dolgozzuk morzsásra. Szórjuk egy lapostányérra.
Egy mélyebb tálban verjük fel a tojást a chiliszósszal.
Forgassuk a csirkemelleket egyesével a chilis tojásba, majd tegyük át a morzsába, alaposan vonjuk be vele, nyomkodjuk rá. Utána ismét menjen a tojásba, majd a morzsába, így biztosan vastag és ropogós lesz rajta a bunda. Tegyük az előkészített tepsire.
Locsoljunk rájuk egy kevés olívaolajat, majd tegyük a sütőbe 25-30 percre, míg ropogós és aranybarna lesz a morzsa, és a villa könnyen belemegy a húsba.
Közben készítsük el a mázat: melegítsük össze az összes hozzávalót, ízlés szerint sózzuk.
Az elkészült csirkemellre csorgassuk rá a mázat, majd rögtön, melegen kínáljuk.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu