Ropogós, fűszeres panírban sült csirkeszárny: a sütőben készül
A rántott csirkeszárny is ínyenc finomság, ha a hús panírját fűszerekkel bolondítod meg. Próbáld ki őrölt fehér borssal, fokhagymával és citrommal.
Ha vasárnap, akkor rántott hús, persze hétköznap is jólesik a finomság. Ez az egyik olyan étel, amit nem lehet megunni, ha pedig szabadjára engeded a fantáziádat, akkor mindig kitalálhatsz valami újdonságot, amitől finomabb lesz.
A rántott hús hagyományosan készítve bő olajban sül készre. Ma már forró levegős sütőben, csekély olaj társaságában is elkészítheted, de sima sütőben is kivitelezhető a fogás. A receptben a hagyományos panír helyett joghurt és zsemlemorzsa alkotja a hús ruháját. Hogy ízletes legyen, a joghurtban fokhagyma és citrom is helyet kap. Aki szereti, az füstölt paprikát is használhat. Ha jöhet még egy kis extra, akkor a zsemlemorzsába keverj zöldfűszereket vagy reszelt parmezánt.
A csirkemellet vágjuk ujjnyi szeletekre, ha szükséges, kicsit klopfoljuk. Ezután fűszerezzük a szeleteket sóval és borssal.
A natúr joghurtot keverjük össze a zúzott fokhagymával és a citrom facsart levével.
A csirkemellszeleteket forgassuk a joghurtba, fedjük le fóliával, és 2-3 órára tegyük hűtőbe.
A pihentetés után a szeleteket forgassuk zsemlemorzsába, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. A hússzeletekre csorgassunk egy leheletnyi olajat.
A tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre a húst. (Félidőnél a szeleteket fordítsuk meg.)
Fotó: Getty Images
@sobors.hu