Egyszerű Mikulás-váró finomság: a rénszarvasmuffin a gyerekek kedvence

Rénszarvasmuffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A cuki rénszarvasmuffin egyszerűen készül és nagyon finom. A gyerekek imádják elkészíteni és megenni is.

December 6-án érkezik a gyerekek kedvence, a jó öreg Mikulás, kinek zsákjában van minden jó. Legyenek tiszták azok a csizmák! A nagy suvickolásban igyekezz jó vendéglátónak bizonyulni, egy pohár tejnek és házi sütinek mindig örül a nagy szakállú.

A Mikulás-váró finomságokat érdemes a gyerekekkel együtt készíteni, igazán jó móka, kellemes időtöltés, és közben a kicsiket fejleszti a közös tevékenység. A muffin díszítőelemeiből szerelkezz fel akár 2-3 zacskóval is a biztonság kedvéért, mert biztos dézsmálni fogják a lurkók.

Rénszarvasmuffin

Rénszarvasmuffin ct

Hozzávalók 14 darabhoz

Muffin:

  • 10 dkg fehér csoki
  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 darab tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 dl tej

Díszítés:

  • sós perec ízlés szerint
  • M&M drazsé ízlés szerint
  • vaníliás keksz ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 170 fokosra. A muffinformát béleljük ki papírral.

A fehér csokit vízgőz felett vagy mikróban olvasszuk fel.

A puha vajat a cukorral keverjük habosra, utána a tojásokat is dolgozzuk hozzá egyenként.

A lisztet a sütőporral és a sóval forgassuk egybe, utána adjuk hozzá a tejet, az olvasztott fehér csokoládét és a tojásos keveréket is.

A masszát adagoljuk a papírral kibélelt formába, majd toljuk az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.

A kész muffinokat tegyük sütőrácsra, várjuk meg, míg teljesen kihűlnek, utána jöhet a díszítés.

A rénszarvas füleiként a sós perecek szolgálnak, a szemeket a drazsé alkotja, az orr pedig a keksz és a drazsé lesz, ezeket írókával rögzíthetjük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük