Egyszerű paradicsomos tart leveles tésztából: krémes ricotta az alapja
Édes, érett paradicsommal lesz a legfinomabb ez a tart, a krémes ricotta és a lédús zöldség találkozása tökéletes.
Ha szereted a palacsintát, kötelező kipróbálni ezt a pufi, habos, ricottás változatot is, ami szinte semmi munkával, egyszerűen készül. A ricottától extra puha és krémes, a tojáshabtól pedig légiesen könnyű lesz a tésztája.
A hagyományos palacsintával ellentétben a tésztát nem kell pihentetni, sőt, a tojáshab miatt érdemes rögtön kisütni, úgyhogy pillanatokon belül illatos palacsintát tehetsz az asztalra. Vajjal és mézzel, tejszínhabbal, lekvárral, mindenhogyan tökéletes, csak a képzeleted szabhat határt a tálalásnak.
A lisztet, a cukrot és a sütőport keverjük össze egy tálban.
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük lágy habbá. (Nem kell teljesen keményre.)
Egy másik tálban keverjük össze a ricottát, a tejet, a vaníliát és a tojássárgáját. Keverjük az egészet a száraz hozzávalókhoz, vegyítsük össze, majd egy spatula segítségével forgassuk bele a tojáshabot is.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt egy kevés olajjal, majd adjunk hozzá egy fél merőkanálnyit a tésztából (lehetnek nagyobbak is a palacsinták). Süssük 2-3 percig, míg buborékos lesz a felszíne, majd fordítsuk meg, a másik felét is süssük még kb. 2 percig, míg aranybarna nem lesz.
Süssük ki így a maradék tésztát is, majd dzsemmel, gyümölcsökkel tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu