Ropogós hagymakarika fűszeres bundában: csak szeretni lehet
Éttermi minőségű és ízű hagymakarikát otthon is készíthetsz: kis türelemmel és a megfelelő fűszerekkel tökéletes lesz!
A ropogós és ízletes hagymakarika nem csak az éttermek kiváltsága: egyszerű alapanyagokból otthon is elkészítheted. Ráadásul mutatós és ötletes partikaja is, ami egy krémes, zöldfűszeres mártogatós mellett a vendégek előtt is megállja a helyét.
Előnye, hogy a klasszikus, olajban sült hagymakarikához képest sokkal egészségesebben is elkészíthető, hiszen nemcsak bő olajban, de a sütőben is megsütheted. Így kevesebb kalóriával juthatsz hozzá az ugyanolyan finom ropogtatnivalóhoz.
Ropogós hagymakarika
Hozzávalók 4 személyre
- 2 nagy vöröshagyma
- 100 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 3 ek sörélesztőpehely
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- 1 tk só
- 0.5 tk bors
- 150 ml növényi ital (zab vagy szója)
- 100 g kenyérmorzsa
Elkészítés:
A hagymákat hámozzuk meg, és vágjuk 0,5-1 cm vastag szeletekre. A karikákat válasszuk szét egymástól, és tegyük félre.
Egy közepes tálban keverjük a liszthez a sütőport, a sörélesztőt és a fűszereket, majd keverjük csomómentesre a növényi itallal. Egyenként mártogassuk bele a hagymakarikákat, csöpögtessük le a felesleget, majd forgassuk a morzsába.
Sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe, egyenletesen fújjuk le olajspray-vel, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 15-20 percig, vagy amíg a karikák aranybarnák nem lesznek.
-
2023-12-31 09:28:01
-
2022-12-31 10:16:01
-
2022-08-13 09:28:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!