
Ropogós hagymakarika fűszeres bundában: csak szeretni lehet

Éttermi minőségű és ízű hagymakarikát otthon is készíthetsz: kis türelemmel és a megfelelő fűszerekkel tökéletes lesz!
A ropogós és ízletes hagymakarika nem csak az éttermek kiváltsága: egyszerű alapanyagokból otthon is elkészítheted. Ráadásul mutatós és ötletes partikaja is, ami egy krémes, zöldfűszeres mártogatós mellett a vendégek előtt is megállja a helyét.
Előnye, hogy a klasszikus, olajban sült hagymakarikához képest sokkal egészségesebben is elkészíthető, hiszen nemcsak bő olajban, de a sütőben is megsütheted. Így kevesebb kalóriával juthatsz hozzá az ugyanolyan finom ropogtatnivalóhoz.
-
2022-12-31 10:16:01
-
2022-08-13 09:28:01
-
2022-04-04 10:16:01
Ropogós hagymakarika

Hozzávalók 4 személyre
- 2 nagy vöröshagyma
- 100 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 3 ek sörélesztőpehely
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- 1 tk só
- 0.5 tk bors
- 150 ml növényi ital (zab vagy szója)
- 100 g kenyérmorzsa
Elkészítés:
A hagymákat hámozzuk meg, és vágjuk 0,5-1 cm vastag szeletekre. A karikákat válasszuk szét egymástól, és tegyük félre.
Egy közepes tálban keverjük a liszthez a sütőport, a sörélesztőt és a fűszereket, majd keverjük csomómentesre a növényi itallal. Egyenként mártogassuk bele a hagymakarikákat, csöpögtessük le a felesleget, majd forgassuk a morzsába.
Sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe, egyenletesen fújjuk le olajspray-vel, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 15-20 percig, vagy amíg a karikák aranybarnák nem lesznek.
Fotók: Getty Images

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Olvasd el ezt is!