Ropogós hagymakarika fűszeres bundában: csak szeretni lehet

Ropogos-hagymakarika-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Éttermi minőségű és ízű hagymakarikát otthon is készíthetsz: kis türelemmel és a megfelelő fűszerekkel tökéletes lesz!

A ropogós és ízletes hagymakarika nem csak az éttermek kiváltsága: egyszerű alapanyagokból otthon is elkészítheted. Ráadásul mutatós és ötletes partikaja is, ami egy krémes, zöldfűszeres mártogatós mellett a vendégek előtt is megállja a helyét.

Előnye, hogy a klasszikus, olajban sült hagymakarikához képest sokkal egészségesebben is elkészíthető, hiszen nemcsak bő olajban, de a sütőben is megsütheted. Így kevesebb kalóriával juthatsz hozzá az ugyanolyan finom ropogtatnivalóhoz.

Ropogós hagymakarika

Ropogos-hagymakarika

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 nagy vöröshagyma
  • 100 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 3 ek sörélesztőpehely
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk fokhagyma-granulátum
  • 1 tk
  • 0.5 tk bors
  • 150 ml növényi ital (zab vagy szója)
  • 100 g kenyérmorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat hámozzuk meg, és vágjuk 0,5-1 cm vastag szeletekre. A karikákat válasszuk szét egymástól, és tegyük félre.

Egy közepes tálban keverjük a liszthez a sütőport, a sörélesztőt és a fűszereket, majd keverjük csomómentesre a növényi itallal. Egyenként mártogassuk bele a hagymakarikákat, csöpögtessük le a felesleget, majd forgassuk a morzsába.

Sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe, egyenletesen fújjuk le olajspray-vel, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 15-20 percig, vagy amíg a karikák aranybarnák nem lesznek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük