Ropogós lilakáposzta-saláta mézes öntettel: sültek mellé kiváló kísérő
A lila káposztából kiváló saláták készíthetők, melyek húsos ételek mellé remekül illenek. Ezúttal egy különleges, kissé pikáns receptet mutatunk.
Az őszi, téli szezon egyik kedvence a lila káposzta, melyből számos fenséges fogás készülhet: a legtöbben mégis köretként gondolnak rá, ilyenkor a legnépszerűbb a párolt lila káposzta.
A lila káposztából pompás saláták szervírozhatók, melyek vitaminokban és ízekben is bővelkednek. Az alábbi salátába az összes zöldség nyersen kerül, így megmarad a roppanós textúra és a vitamintartalom is. Hogy íze is legyen, mézes chilivel egybeforgatva készül, így valami csodálatos. A káposzta sültek mellé tökéletes, és még szendvicsbe is pakolható.
Ropogós lilakáposzta-saláta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej lila káposzta (kisebb)
- 2 darab sárgarépa
- 2 darab karalábé
- 1 darab lila hagyma
- 1 evőkanál méz
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál chili
- 2 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsuk meg, majd reszeljük le vagy szeleteljük fel vékonyra.
A lereszelt vagy vékonyan felvágott zöldségeket tegyük salátástálba.
A mézet a sóval, borssal, chilivel, citromlével és olívaolajjal forgassuk egybe, majd öntsük a zöldségekre, alaposan keverjük egybe.
-
2024-04-10 10:32:02
-
2024-03-30 07:50:02
-
2023-12-22 10:32:01
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!