Lilakáposzta-saláta naranccsal, datolyával: ropogós és puha egyszerre
A lilakáposzta nemcsak párolva mehet kacsa mellé, hanem ropogós, savanykás-édes saláta is lehet belőle.
Az őszi, téli szezon egyik kedvence a lila káposzta, melyből számos fenséges fogás készülhet: a legtöbben mégis köretként gondolnak rá, ilyenkor a legnépszerűbb a párolt lila káposzta.
A lila káposztából pompás saláták szervírozhatók, melyek vitaminokban és ízekben is bővelkednek. Az alábbi salátába az összes zöldség nyersen kerül, így megmarad a roppanós textúra és a vitamintartalom is. Hogy íze is legyen, mézes chilivel egybeforgatva készül, így valami csodálatos. A káposzta sültek mellé tökéletes, és még szendvicsbe is pakolható.
A zöldségeket tisztítsuk meg, majd reszeljük le vagy szeleteljük fel vékonyra.
A lereszelt vagy vékonyan felvágott zöldségeket tegyük salátástálba.
A mézet a sóval, borssal, chilivel, citromlével és olívaolajjal forgassuk egybe, majd öntsük a zöldségekre, alaposan keverjük egybe.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors