Ropogós lilakáposzta-saláta mézes öntettel: sültek mellé kiváló kísérő

Ropogós lilakáposzta-saláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A lila káposztából kiváló saláták készíthetők, melyek húsos ételek mellé remekül illenek. Ezúttal egy különleges, kissé pikáns receptet mutatunk.

Az őszi, téli szezon egyik kedvence a lila káposzta, melyből számos fenséges fogás készülhet: a legtöbben mégis köretként gondolnak rá, ilyenkor a legnépszerűbb a párolt lila káposzta.

A lila káposztából pompás saláták szervírozhatók, melyek vitaminokban és ízekben is bővelkednek. Az alábbi salátába az összes zöldség nyersen kerül, így megmarad a roppanós textúra és a vitamintartalom is. Hogy íze is legyen, mézes chilivel egybeforgatva készül, így valami csodálatos. A káposzta sültek mellé tökéletes, és még szendvicsbe is pakolható.

Ropogós lilakáposzta-saláta

Ropogós lilakáposzta-saláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej lila káposzta (kisebb)
  • 2 darab sárgarépa
  • 2 darab karalábé
  • 1 darab lila hagyma
  • 1 evőkanál méz
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál chili
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk meg, majd reszeljük le vagy szeleteljük fel vékonyra.

A lereszelt vagy vékonyan felvágott zöldségeket tegyük salátástálba.

A mézet a sóval, borssal, chilivel, citromlével és olívaolajjal forgassuk egybe, majd öntsük a zöldségekre, alaposan keverjük egybe.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük