Mamaféle töltött paprika: a régi kedvenc eteti magát, olyan finom
A régi kedvenc sűrű paradicsomos mártásban készül, jellegzetes zamatát a zellertől kapja.
A házi savanyúságnak nincsen párja. A legjobb, hogy kedvedre állíthatod össze, mi kerüljön az üvegbe. Érdemes kísérletezni és különlegesebb fajtákat házasítani: a kápia, kaliforniai és a csípősebb paprika remekül működnek együtt.
Az én családomban a paprika nagy kedvenc. Lehet édes vagy csípős, bárhogy jöhet, na jó, az igazat megvallva, az erősnek nagyobb a sikere. Ha savanyú paprikáról van szó, akkor szeretjük mi készíteni. Mivel elég nagy a paprikaválaszték, érdemes mixelve eltenni, de csak egy fajta is kerülhet az üvegbe. A paprikák mellé babérlevél, fokhagyma, szemes bors és koriander illik, érdemes saját ízlés szerint használni az ízesítőket.
A választott paprikákat alaposan mossuk meg, ha szeretnénk, akkor vágjuk szeletekre vagy karikákra, a kisebb darabokat egészben is hagyhatjuk.
Az előkészített paprikákat pakoljuk steril üvegekbe.
A paprika mellé szórhatunk babérlevelet, fokhagymagerezdeket, koriandermagot vagy szemes borsot.
A vízhez adjuk hozzá az ecetet, sót és a cukrot, majd forraljuk fel. Ezután öntsük a folyadékot az üvegbe helyezett paprikákra (a folyadék teljesen lepje el a zöldséget). Az üvegre zárjuk rá a fedelét, majd hagyjuk kihűlni.
Ezután az üvegbe zárt paprikákat tegyük hűtőbe egy napra, utána fogyasztható is a finomság.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu