Rostdús bulgursaláta sok petrezselyemmel: önálló fogásként is megállja a helyét

4
Nyomtatás
Rostdús bulgursaláta ct
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A mutatós saláta, a tabulé akkor a legfinomabb, ha összeállítás után pihen egy picit, így szépen összeérnek az ízek.

A bulgur egészséges és finom, rizs helyett, köretként is alkalmazható. Az egyik leghíresebb bulgurral készült étel a tabulé, amelybe jó sok petrezselyem, menta és paradicsom is kerülhet.

Így is lehet

A recept kiegészíthető, ízlés szerint alakítható, bátran keverhetsz bele apróra kockázott uborkát vagy paprikát.

A saláta a bekeverés után azonnal kínálható, de érdemes picit várni a felszolgálásával (1-2 órát), mert úgy lesz ideje összeérni az ízeknek. A tabulé kiváló önálló fogás, de köretként is tálalható, sültek mellé szuperül illik.

Rostdús bulgursaláta

Rostdús bulgursaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 g bulgur
  • szükség szerint víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 csokor petrezselyem
  • 4 darab paradicsom
  • 1 csokor menta
  • só és bors ízlés szerint
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A bulgurt tegyük tálba, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű meleg vízzel, takarjuk le. A bulgurt hagyjuk így állni 30 percig, vagy míg megdagad és felszívja a vizet.

Míg a bulgur pihen, addig a zöldségeket (hagyma, petrezselyem, paradicsom, menta) mossuk meg és vágjuk olyan apróra, amilyenre csak tudjuk.

A bulgurt és az előkészített zöldségeket keverjük egybe, majd forgassuk hozzá a sót, borsot, olívaolajat és a citromlét.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon