Egyszerű darált húsos makaróni: sok sajttal összesütve még jobb

daralt-husos-makaroni-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a makarónit és a sajtburgert is, akkor ez a kiadós és laktató tészta a kedvenced lesz!

Az amerikaiak csak sajtburgeres makaróninak hívják ezt a fűszeres darált hússal, sajttal készült fogást. Az ízvilága tényleg hasonló, így a gyerekek is imádják az egyszerű ételt, amely remek alternatívája lehet a bolognai spagettinek vagy a sajtos makaróninak.

Ráadásul nem jár sok munkával, egy serpenyőben elkészíthető, így a ragu és a tészta is együtt készül. Ne lepődj meg, hogy tej is kerül bele, még lágyabb, krémesebb lesz tőle a szósz.

Marhahússal az igazi, de sertésből, sőt csirkéből is készítheted. A sajtból pedig érdemes cheddar sajtot használni. 

Sajtos, darált húsos makaróni

saralt-husos-sajtos-makaroni

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg makaróni
  • 2 dl húsleves vagy alaplé
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál chili con carne fűszerkeverék
  • bors
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk nagyon apróra. Kevés olajon dinszteljük meg, tegyük hozzá a darált húst, és kevergessük fehéredésig. Adjuk hozzá a tésztát, majd öntsük hozzá a húslevest és a tejet. 

Adjuk hozzá a ketchupot, a mustárt, majd fűszerezzük sóval, borssal és a chili con carne fűszerkeverékkel. Tegyük hozzá a paradicsomot, és egy kicsit később a reszelt sajtot. Óvatosan forgassuk össze, hogy a tésztát ne törjük meg.

Rotyogtatva főzzük 12-14 percig, amíg a makaróni megpuhul, és magába szívja a folyadék nagy részét. Melegen tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük