
Egyszerű darált húsos makaróni: sok sajttal összesütve még jobb

Ha szereted a makarónit és a sajtburgert is, akkor ez a kiadós és laktató tészta a kedvenced lesz!
Az amerikaiak csak sajtburgeres makaróninak hívják ezt a fűszeres darált hússal, sajttal készült fogást. Az ízvilága tényleg hasonló, így a gyerekek is imádják az egyszerű ételt, amely remek alternatívája lehet a bolognai spagettinek vagy a sajtos makaróninak.
Ráadásul nem jár sok munkával, egy serpenyőben elkészíthető, így a ragu és a tészta is együtt készül. Ne lepődj meg, hogy tej is kerül bele, még lágyabb, krémesebb lesz tőle a szósz.
Marhahússal az igazi, de sertésből, sőt csirkéből is készítheted. A sajtból pedig érdemes cheddar sajtot használni.
-
2023-06-06 07:52:01
-
2023-05-19 08:32:02
-
2023-05-11 07:32:02
Sajtos, darált húsos makaróni

Hozzávalók 4 személyre
- 2 evőkanál olaj
- 1 db vöröshagyma
- 50 dkg darált hús
- 20 dkg makaróni
- 2 dl húsleves vagy alaplé
- 2 dl tej
- 1 evőkanál ketchup
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál chili con carne fűszerkeverék
- bors
- só
- 10 dkg koktélparadicsom
- 15 dkg sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk nagyon apróra. Kevés olajon dinszteljük meg, tegyük hozzá a darált húst, és kevergessük fehéredésig. Adjuk hozzá a tésztát, majd öntsük hozzá a húslevest és a tejet.
Adjuk hozzá a ketchupot, a mustárt, majd fűszerezzük sóval, borssal és a chili con carne fűszerkeverékkel. Tegyük hozzá a paradicsomot, és egy kicsit később a reszelt sajtot. Óvatosan forgassuk össze, hogy a tésztát ne törjük meg.
Rotyogtatva főzzük 12-14 percig, amíg a makaróni megpuhul, és magába szívja a folyadék nagy részét. Melegen tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!