Kolbászos rakott tészta sok sajttal: a sütőben érnek össze az ízek

Sajtos, kolbászos rakott tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szaftos fogás egyszerűen készül, kezdő fakanáltanoncok és diákok is össze tudják dobni. Az étel ízesítését pedig érdemes saját szájíz szerint alakítani.

Van, aki szereti a csípőset, míg más a mediterrán fűszerek aromáját élvezi igazán: a kolbászos tészta mindkét ízvilággal működik. Ha szereted a csípőset, akkor pikánsabb zamatú kolbászt válassz, fűszerezésnél pedig tört chilivel dobhatod fel az ételt. Ha pedig a mediterrán vonal a csábítóbb, akkor játssz a fűszerekkel, és érdemes valamilyen olasz kolbászt választani. A rakottast aszalt paradicsommal is feldobhatod.

A sajttal is lehetsz merész, jó a sima trappista, de füstölt, mozzarella vagy cheddar is kerülhet rá. A fogás másnap is finom újramelegítve: egyszerű összeállítása miatt kezdők és diákok is el tudják készíteni saját ízlésüknek megfelelően.

Sajtos, kolbászos rakott tészta

Sajtos, kolbászos rakott tészta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • só ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 pár kolbász
  • 500 g paradicsompassata
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 20 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós vízben főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután dobjuk rá a felkarikázott kolbászt, majd 5-8 perc után a paradicsompassatát is öntsük rá, és főzzük rottyanásig.

A paradicsomos kolbászt kóstoljuk meg, ha szükséges, sóval és borssal ízesítsük. Ezután a tésztát forgassuk egybe a paradicsomos kolbásszal.

A paradicsomos, kolbászos tésztát öntsük tepsibe, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre, amíg a sajt szép pirosra sül.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük