Zöldfűszeres tepsis zöldségek: szuper egészséges, isteni köret

zoldfuszeres-tepsis-zoldsegek-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zöldfűszeres tepsis zöldségek illata, íze és látványa is csábító. Minél többféle zöldségből készíted, annál étvágygerjesztőbb.

A különféle tepsis zöldségek könnyen elkészíthetőek, és nemcsak ízletesek, hanem tele vannak vitaminnal, ásványi anyagokkal is. Ha a krumpli nagy részét más, alacsonyabb kalóriatartalmú zöldségre cseréled, a tepsis fogás ideális lesz azoknak is, akik figyelnek az alakjukra. Az év bármely szakában hozzájuthatsz a krumpli mellett répához, továbbá érdemes kelbimbót is tenni a tepsibe.    

Néhány trükkel tökéletesítheted a végeredményt: vágd azonos méretű darabokra a zöldségeket, hogy egyenletesen süljenek meg; érdemes továbbá zöldfűszerrel is megbolondítani őket. Ne felejtsd el időnként megkeverni a zöldségeket a sütés során, hogy egyenletesen piruljanak!

Zöldfűszeres tepsis zöldségek

tepsis-zoldsegek-receptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • 4 db sárgarépa
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
  • 1 teáskanál aprított bazsalikom
  • bors
  • metélőhagyma a tálaláshoz
  • chili ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

Hámozzuk meg és vágjuk fel a zöldségeket azonos nagyságúakra, majd rakjuk egy tálba. Locsoljuk meg az olívaolajjal, szórjuk meg sóval és frissen őrölt borssal. Alaposan keverjük össze, hogy a fűszerek és az olaj egyenletesen fedjék be a zöldségeket. Ízesítsük még aprított petrezselyemmel, rozmaringgal és bazsalikommal.

Rendezzük a fűszerezett zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 25-30 percig, vagy amíg a zöldségek aranybarnák és enyhén megpuhulnak. Tálaláskor metélőhagymával és chilivel is megszórhatjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük