Zöldfűszeres tepsis zöldségek: szuper egészséges, isteni köret
A zöldfűszeres tepsis zöldségek illata, íze és látványa is csábító. Minél többféle zöldségből készíted, annál étvágygerjesztőbb.
A különféle tepsis zöldségek könnyen elkészíthetőek, és nemcsak ízletesek, hanem tele vannak vitaminnal, ásványi anyagokkal is. Ha a krumpli nagy részét más, alacsonyabb kalóriatartalmú zöldségre cseréled, a tepsis fogás ideális lesz azoknak is, akik figyelnek az alakjukra. Az év bármely szakában hozzájuthatsz a krumpli mellett répához, továbbá érdemes kelbimbót is tenni a tepsibe.
Néhány trükkel tökéletesítheted a végeredményt: vágd azonos méretű darabokra a zöldségeket, hogy egyenletesen süljenek meg; érdemes továbbá zöldfűszerrel is megbolondítani őket. Ne felejtsd el időnként megkeverni a zöldségeket a sütés során, hogy egyenletesen piruljanak!
Zöldfűszeres tepsis zöldségek
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krumpli
- 4 db sárgarépa
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 2 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 teáskanál aprított rozmaring
- 1 teáskanál aprított bazsalikom
- só
- bors
- metélőhagyma a tálaláshoz
- chili ízlés szerint
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Hámozzuk meg és vágjuk fel a zöldségeket azonos nagyságúakra, majd rakjuk egy tálba. Locsoljuk meg az olívaolajjal, szórjuk meg sóval és frissen őrölt borssal. Alaposan keverjük össze, hogy a fűszerek és az olaj egyenletesen fedjék be a zöldségeket. Ízesítsük még aprított petrezselyemmel, rozmaringgal és bazsalikommal.
Rendezzük a fűszerezett zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 25-30 percig, vagy amíg a zöldségek aranybarnák és enyhén megpuhulnak. Tálaláskor metélőhagymával és chilivel is megszórhatjuk.
-
2024-05-03 08:32:01
-
2024-04-28 11:08:01
-
2024-04-26 10:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!