Sütőben sült, sajttal töltött fasírtgolyók: hidegtálra is tökéletes

2
Nyomtatás
sajttal-toltott-fasirtgolyo-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha szereted a hagyományos ízeket, mégis extra élményre vágysz, csempéssz sajtot a fasírtgolyókba. Mindenki gyorsan elkapkodja majd a tálról.

A kocsonya, a töltött káposzta és a sertéssültek mellett szilveszterkor a hidegtálak is népszerűek. Ha a sonkás tekercsek és kaszinótojások mellé fasírtgolyók is kerülnek, a vendégsereg biztosan elégedett lesz. 

A hagyományos változatot feldobhatod mozzarellával vagy cheddar sajttal is, és különféle szószokat is kínálhatsz hozzá. Arra ügyelj, hogy szilveszterre semmiképpen ne csirkéből vagy pulykából készítsd: a szerencsehozó állatnak tartott sertés remek alap lehet. 

Ha maradna fasírtgolyó, újévkor a lencsefőzelékre is tehetsz belőle. 

Sajttal töltött fasírtgolyó

sajtos-fasirtgolyok

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, majd kevés olajon dinszteljük meg. 

A zsemlét áztassuk vízbe pár percre, majd jól csavarjuk ki.

Egy nagy tálban keverjük össze a darált húst a vöröshagymával és a zúzott fokhagymával. Adjuk hozzá a tojást, a kinyomkodott zsemlét és ízlés szerint sót, borsot, majd alaposan keverjük össze. 

Nedves kézzel formázzunk kisebb gombócokat a masszából. Helyezzünk mindegyik közepébe egy darabka sajtot. Rendezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsoljuk meg olajjal, és előmelegített sütőben süssük meg körülbelül 25 perc alatt. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon