Téli saláta almával és fodros kellel: izgalmas köret gyorsan

Kel-alma-salata-cc
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Keresed a tökéletes téli salátát, ami gyorsan készül, vitamindús és még vendégségben is megállja a helyét? Ezzel a fogással biztos a siker!

Ha unod a sablonos köreteket, akkor ez az friss saláta garantáltan üde színfoltja lesz az étkezésnek. A felhasznált alapanyagok egyszerűek, azonban nem hétköznapi kombinációban kerülnek az ételbe. A saláta alapja a friss fodros kel, amit édes, piros alma dob fel, és pirított magvak tesznek ellenállhatatlanná.

Ezt a salátát a hétköznapokba is beillesztheted, azonban az ünnepi asztalon is megállja a helyét: sültek mellé egyenesen fenomenális, de akár előételként is fogyaszthatod. Az elkészítésre pedig alig kell időt szánnod: mivel nem igényel hőkezelést, csak fel kell darabolnod a kelt és az almát, és összeforgatnod a pikáns öntettel. Ilyen egyszerű!

Saláta almával és fodros kellel

Kel-alma-salata

Hozzávalók 4 adaghoz

A salátához:

  • 200 g fodros kel
  • kevés só
  • 2 közepes sárgarépa lereszelve vagy karikázva
  • 2 ek aszalt vörös áfonya
  • 100 g (vegán) feta felkockázva
  • 2 ek pirított tökmag
  • 2 ek pirított fenyőmag
  • 1 db lila hagyma vékonyan felszeletelve
  • 2 db piros alma felszeletelve

Az öntethez:

  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek friss citromlé
  • 2 ek juharszirup
  • 2 tk mustár
  • só, bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A fodros kelt egy éles késsel daraboljuk fel, és 1-2 percig masszírozzuk kevés sóval. Addig folytassuk, amíg a levelek kissé sötétebb árnyalatúak nem lesznek. Tegyük félre.

Egy kisebb tálkában keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd öntsük a kelre. Az alma kivételével adjuk hozzá a saláta többi hozzávalóját is, forgassuk össze, végül pedig helyezzük a tetejére az almaszeleteket.

Azonnal fogyaszthatjuk, de a jobb ízélmény érdekében hagyjuk, hogy 15-20 perc alatt összeérjenek az ízek. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük