Téli saláta almával és fodros kellel: izgalmas köret gyorsan
Keresed a tökéletes téli salátát, ami gyorsan készül, vitamindús és még vendégségben is megállja a helyét? Ezzel a fogással biztos a siker!
Ha unod a sablonos köreteket, akkor ez az friss saláta garantáltan üde színfoltja lesz az étkezésnek. A felhasznált alapanyagok egyszerűek, azonban nem hétköznapi kombinációban kerülnek az ételbe. A saláta alapja a friss fodros kel, amit édes, piros alma dob fel, és pirított magvak tesznek ellenállhatatlanná.
Ezt a salátát a hétköznapokba is beillesztheted, azonban az ünnepi asztalon is megállja a helyét: sültek mellé egyenesen fenomenális, de akár előételként is fogyaszthatod. Az elkészítésre pedig alig kell időt szánnod: mivel nem igényel hőkezelést, csak fel kell darabolnod a kelt és az almát, és összeforgatnod a pikáns öntettel. Ilyen egyszerű!
Saláta almával és fodros kellel
Hozzávalók 4 adaghoz
A salátához:
- 200 g fodros kel
- kevés só
- 2 közepes sárgarépa lereszelve vagy karikázva
- 2 ek aszalt vörös áfonya
- 100 g (vegán) feta felkockázva
- 2 ek pirított tökmag
- 2 ek pirított fenyőmag
- 1 db lila hagyma vékonyan felszeletelve
- 2 db piros alma felszeletelve
Az öntethez:
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek friss citromlé
- 2 ek juharszirup
- 2 tk mustár
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A fodros kelt egy éles késsel daraboljuk fel, és 1-2 percig masszírozzuk kevés sóval. Addig folytassuk, amíg a levelek kissé sötétebb árnyalatúak nem lesznek. Tegyük félre.
Egy kisebb tálkában keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd öntsük a kelre. Az alma kivételével adjuk hozzá a saláta többi hozzávalóját is, forgassuk össze, végül pedig helyezzük a tetejére az almaszeleteket.
Azonnal fogyaszthatjuk, de a jobb ízélmény érdekében hagyjuk, hogy 15-20 perc alatt összeérjenek az ízek.
-
2024-04-26 10:32:01
-
2024-04-24 10:32:02
-
2024-04-24 07:32:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!