Fűszeres, tartalmas savanyúkáposzta-leves virslivel – Felmelegít a hűvös napokon

sklcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tél egyik kedvelt vitamindús zöldsége a savanyú káposzta, melyből ízletes és laktató fogások készülhetnek.

Amikor hűvösre fordul az idő, a testnek és a léleknek is jólesik a fűszeres, meleg, kiadós ételt kanalazni. Minden évszaknak megvannak az aktuális kedvencei, télen a tartalmas levesek kerülnek a középpontba. Ilyen ez a savanyú káposztából készült fogás is.

Amikor savanyú káposztából készül egy étel, mindig alaposan át kell mosni a káposztát, majd kinyomkodni, hogy ne a savanyú íz domináljon. A vitaminokban gazdag finomságból isteni levesek készülhetnek, remekül illik mellé a csülök vagy a kolbász, de én most virslit és füstölt szalonnát választottam mellé, a végén pedig tejfölös habarással zártam a főzés folyamatát. A laktató levesbe kerülhet még pár szem burgonya és hegyes-erős paprika is.

Savanyúkáposzta-leves virslivel

sklct

Hozzávalók 6 személyre

  • 20 dekagramm füstölt szalonna
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 darab babérlevél
  • 50 dekagramm savanyú káposzta
  • 8 darab virsli (frankfurti)
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 deciliter tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát vágjuk apró kockákra, egy nagy edényben kezdjük el pirítani, majd amikor kapott egy kis színt, öntsük fel 2 liter vízzel. Fűszerezzük köménnyel, pirospaprikával és babérlevéllel.

A savanyú káposztát alaposan mossuk át, majd tegyük a levesbe, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kis lángon főzzük 20-30 percig, ezután tegyük a karikára vágott virslit is a levesbe.

A lisztet a tejföllel keverjük csomómentesre.

Amikor elkészült a virsli, a habarást is keverjük a levesbe, forraljuk egybe, majd tálalhatunk is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük