Tepsis tört burgonya 5 perc munkával: egyszerre ropogós és krémes
Ha unod már a klasszikus krumplis köreteket, akkor ez a sült változat nagy kedvenced lesz: a tényleges munka mindössze 5 perc vele, hiszen a többit a gáztűzhely végzi.
A tökéletes, kívül ropogós, belül puha sült krumpli egyszerűen készül, és az egyik legfinomabb burgonyás köret. Abban különbözik a hagyományos sült krumplitól, hogy előfőzést igényel, így a már megpuhult zöldség kerül a serpenyőbe, és kevés olaj is elég neki ahhoz, hogy megpiruljon.
Ami pedig az ízesítését illeti, hagyma, pirospaprika és friss petrezselyem is kerül rá, így az egyszerűsége ellenére nagyon finom, és akár vendégségekben vagy ünnepi alkalmakon is megállja a helyét.
A krumplit mossuk meg, vágjuk félbe vagy negyedekbe, és enyhén sós vízben főzzük 10-12 percig, vagy amíg már majdnem puha. Szűrjük le, és hagyjuk megszáradni.
Közben a hagymát dinszteljük üvegesre az olajon, majd adjuk hozzá a krumplit, sózzuk, borsozzuk, és kb. 10 perc alatt, közepes hőfokon, időnként átkeverve pirítsuk aranybarnára.
Szórjuk meg petrezselyemmel, és azonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu