Omlósra sült, fűszeres sertésszelet: ananásszal próbáld ki

Sertésszelet ananásszal cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pompás fogás elkészítése gyerekjáték, a végeredmény pedig maga a csoda! Az omlós hús és a karamellizált ananász remek párost alkotnak.

A hús és a gyümölcs párosításától nem szabad félni: ha eddig még nem próbáltad, akkor itt az ideje, fedezz fel valami különlegeset. Ezzel a fogással éttermi élményt varázsolhatsz az otthonodba.

Az édes és a pikáns ízek találkoznak ebben a receptben: az omlós hús az ananásszal együtt sül készre, rengeteg izgalmas alapanyag találkozik a tányéron. Az elkészült fogás rizzsel az igazi, tálalásnál pedig friss, finomra aprított petrezselyem is mehet rá. Ha pedig a még különlegesebb ízélmény a cél, akkor petrezselyem helyett koriandert szórj rá.

Sertésszelet ananásszal

Sertésszelet ananásszal ct

Hozzávalók 4 szelethez

  • 400 g ananász
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 darab paradicsom (finomra vágva)
  • 1 darab chilipaprika (finomra vágva)
  • 4 szelet sertéshús (karaj vagy tarja)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az ananászt daraboljuk fel tetszőlegesen, vagy használjunk konzervet. (Ha konzerveset használunk, nem kell leszűrni, lével együtt mehet a keverőtálba, viszont akkor a víz elhagyható.)

Az ananászt tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a mézet, szójaszószt, vizet, fokhagymát, paradicsomot, chilipaprikát, és keverjük alaposan össze.

A hússzeleteket mindkét oldalukon fűszerezzük sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal. Ezután kevés olajat hevítsünk fel egy magas falú serpenyőben, a húsokat kezdjük el sütni benne oldalanként 4-5 percig.

Öntsük a húsra az ananászos keveréket, és alacsony láng felett főzzük addig, amíg a szósz besűrűsödik, a hús puha lesz. Közben kevergessük az ételt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük