Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá

3
Nyomtatás
Sertéstarja sült paprikával és hagymával cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tarja a sertés legszaftosabb része, melyet sütőbe tolva érdemes elkészíteni. A hús alapfűszerekkel ízesítve is tökéletes, de érdemes kicsit különlegesebbé varázsolni.

A sült sertéstarja kényelmi étel, hisz nincs sok gond az elkészítésével. Miután befűszerezted, vagy kapott egy pácot, már mehet is a sütőbe pirulni. A hús mellé teheted a köretnek valót is, például krumplit vagy más zöldséget. Most egy igazán izgalmas receptet ajánlok, mely szó szerint eteti magát, olyan finom!

Ne hagyd ki a mustárt!

A sertéstarja jó barátja a mustár, kellemesen pikáns ízt kap tőle. A receptben is megkapja a mustáros kenést, hagymakrémmel és fokhagymakrémmel kiegészítve. A hús alá rengeteg hagyma és kaliforniai paprika kerül. Ahhoz, hogy puha, szaftos legyen a sült, alacsony hőmérsékleten kezdd el sütni, csak a végén emeld a hőt, így fantasztikus lesz az állaga. Az így készült sült mellé tökéletes választás valamilyen krumplis köret, és még szendvicsbe is pakolhatod.

Sertéstarja sült paprikával és hagymával

Sertéstarja sült paprikával és hagymával ct

Hozzávalók 6 szelethez

  • 2 teáskanál fokhagymakrém
  • 2 teáskanál vöröshagymakrém
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • só és bors ízlés szerint
  • 6 szelet sertéstarja
  • kevés olaj
  • 3 fej hagyma
  • 2 darab zöld vagy sárga kaliforniai paprika
  • 2 darab piros kaliforniai paprika
  • 1.5 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymakrémet, hagymakrémet és a mustárt keverjük össze, majd kenjük meg vele a hússzeleteket, utána sóval és borssal is fűszerezzük.

Vegyünk elő egy serpenyőt, majd az előkészített húst mindkét oldalán süssük 5-8 percig. Ezután tegyük tepsibe vagy jénaiba.

A megtisztított hagymát és paprikát vágjuk fel tetszés szerint, utána dobjuk a hússzeletekre vagy mellé. A húst és a zöldségeket kevés olajjal locsoljuk meg, a vizet is öntsük alá, majd toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 50-60 percig, félidőben fordítsuk meg a húst.

Ezután emeljük a sütő hőfokát, és süssük szép aranybarnára. A sütési idő sütőfüggő, illetve az is számít, milyen vastagok a szeletek. A második sütésnél 10 perc is elég lehet. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon