Omlós, mustáros sült tarja vele pirult zöldségekkel: egyszerűen készül a tepsis lakoma
A szaftos tarja a körettel együtt készül, igazi tartalmas fogás, melyből jólesik minden falat.
A sült sertéstarja kényelmi étel, hisz nincs sok gond az elkészítésével. Miután befűszerezted, vagy kapott egy pácot, már mehet is a sütőbe pirulni. A hús mellé teheted a köretnek valót is, például krumplit vagy más zöldséget. Most egy igazán izgalmas receptet ajánlok, mely szó szerint eteti magát, olyan finom!
A sertéstarja jó barátja a mustár, kellemesen pikáns ízt kap tőle. A receptben is megkapja a mustáros kenést, hagymakrémmel és fokhagymakrémmel kiegészítve. A hús alá rengeteg hagyma és kaliforniai paprika kerül. Ahhoz, hogy puha, szaftos legyen a sült, alacsony hőmérsékleten kezdd el sütni, csak a végén emeld a hőt, így fantasztikus lesz az állaga. Az így készült sült mellé tökéletes választás valamilyen krumplis köret, és még szendvicsbe is pakolhatod.
A fokhagymakrémet, hagymakrémet és a mustárt keverjük össze, majd kenjük meg vele a hússzeleteket, utána sóval és borssal is fűszerezzük.
Vegyünk elő egy serpenyőt, majd az előkészített húst mindkét oldalán süssük 5-8 percig. Ezután tegyük tepsibe vagy jénaiba.
A megtisztított hagymát és paprikát vágjuk fel tetszés szerint, utána dobjuk a hússzeletekre vagy mellé. A húst és a zöldségeket kevés olajjal locsoljuk meg, a vizet is öntsük alá, majd toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 50-60 percig, félidőben fordítsuk meg a húst.
Ezután emeljük a sütő hőfokát, és süssük szép aranybarnára. A sütési idő sütőfüggő, illetve az is számít, milyen vastagok a szeletek. A második sütésnél 10 perc is elég lehet.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu