Sókéregben sült kacsacomb: a régi technikával készült hús isteni finom
Az ősi technikával készült kacsacomb elképesztően puha és szaftos, egyszerűen nem lehet neki ellenállni. Ha kipróbálnál valami újat, teszteld le ezt a receptet!
A sóágyon sütés régi módszer, főleg szárnyasokat készítenek így. A legegyszerűbb változatában 1-2 kg són sül a hús, hal vagy zöldség. Ne félj, nem lesz sós a sült, csak az az ízesítő célja, hogy sülés közben az alapanyagból kifolyt nedvességet felszívja. Ennek hatására száraz sütés jön létre, így lesz kívül ropogós, belül pedig különösen omlós és szaftos a hús.
Most egy másik sóágyas technikát mutatunk, mely szó szerint kőkemény burkot képez a húson. Mikor elkészült, kalapáccsal kell feltörni. A kiszabadult hús ízletes, szaftos, semmihez sem fogható. Ahogy már említettem, nem lesz sós, de mivel mégiscsak só öleli körbe, pluszban nem kell adni hozzá.
Sókéregben sült kacsacomb
Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab egész kacsacomb
- 1 teáskanál kakukkfű
- fekete bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 2 kg só
- 50 dkg finomliszt
- 2 darab tojásfehérje
- 4 dl víz
Elkészítés:
Először a combokat készítsük elő. Irdaljuk be a bőrét, majd kakukkfűvel, borssal és fokhagymával dörzsöljük be.
A sót a liszttel forgassuk egybe, majd keverjük hozzá a tojásfehérjét és a vizet. A masszának ragacsosnak és sűrűnek kell lennie, de ha szükséges, még vizet adjunk hozzá.
A massza felét öntsük a tepsibe (ha szeretnénk, sütőpapír is kerülhet alá), majd helyezzük bele a combokat. Ezután a maradék sós masszával fedjük be.
A combokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 80-90 perc alatt süssük készre. A sóréteg kemény, kalapáccsal kell feltörni, hogy kiszabaduljon a hús.
-
2023-12-21 07:32:01
-
2022-12-24 10:16:00
-
2022-12-21 08:32:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!