Sókéregben sült kacsacomb: a régi technikával készült hús isteni finom

Sóágyon sült kacsacomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ősi technikával készült kacsacomb elképesztően puha és szaftos, egyszerűen nem lehet neki ellenállni. Ha kipróbálnál valami újat, teszteld le ezt a receptet!

A sóágyon sütés régi módszer, főleg szárnyasokat készítenek így. A legegyszerűbb változatában 1-2 kg són sül a hús, hal vagy zöldség. Ne félj, nem lesz sós a sült, csak az az ízesítő célja, hogy sülés közben az alapanyagból kifolyt nedvességet felszívja. Ennek hatására száraz sütés jön létre, így lesz kívül ropogós, belül pedig különösen omlós és szaftos a hús.

Most egy másik sóágyas technikát mutatunk, mely szó szerint kőkemény burkot képez a húson. Mikor elkészült, kalapáccsal kell feltörni. A kiszabadult hús ízletes, szaftos, semmihez sem fogható. Ahogy már említettem, nem lesz sós, de mivel mégiscsak só öleli körbe, pluszban nem kell adni hozzá.

Sókéregben sült kacsacomb

Sóágyon sült kacsacomb ct

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 darab egész kacsacomb
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • fekete bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 2 kg
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 darab tojásfehérje
  • 4 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

Először a combokat készítsük elő. Irdaljuk be a bőrét, majd kakukkfűvel, borssal és fokhagymával dörzsöljük be.

A sót a liszttel forgassuk egybe, majd keverjük hozzá a tojásfehérjét és a vizet. A masszának ragacsosnak és sűrűnek kell lennie, de ha szükséges, még vizet adjunk hozzá.

A massza felét öntsük a tepsibe (ha szeretnénk, sütőpapír is kerülhet alá), majd helyezzük bele a combokat. Ezután a maradék sós masszával fedjük be.

A combokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 80-90 perc alatt süssük készre. A sóréteg kemény, kalapáccsal kell feltörni, hogy kiszabaduljon a hús.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük