Így lesz tökéletes a ropogós bőrű kacsacomb: a hús leomlik a csontról
A pirosra sült, omlós kacsacomb egyszerű fűszerezéssel, fehérborral nyakon öntve készül. Az ízletes sült hétvégére és jeles alkalmakra remek választás.
Ha ünnepnap, akkor kacsa: a szárnyas alkatrészeire szedve és egészben sütve is remek választás, legyen szó bármilyen jeles eseményről, családi összejövetelről.
A kacsa nem igényel különleges fűszerezést, az egyszerű só, bors és fokhagyma bőven elég neki. A lényeg, hogy a bőrét irdald be és süsd jó sokáig. Persze merész is lehetsz a hús ízesítésével, a receptben fehérbor kerül alá, ettől lesz ellenállhatatlan. A gusztusos kacsa mellé ne feledd a köretet, krumpli és lila káposzta illik hozzá a legjobban.
Fehérborban sült kacsacomb
Hozzávalók 6 darabhoz
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 darab kacsacomb
- só és bors ízlés szerint
- 3 dl fehérbor
- 1 dl víz
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.
A megtisztított fokhagymagerezdeket zúzzuk össze.
A megtisztított kacsacombok bőrét egy éles késsel irdaljuk be, majd helyezzük tepsire és fűszerezzük sóval, borssal, dobjuk mellé a fokhagymákat. A combokat úgy tegyük a tepsire, hogy a bőrös részük nézzen felfelé.
A bort és a vizet öntsük a combok alá, a tepsit fedjük le alufóliával, és toljuk az előmelegített sütőbe, 100-120 perc alatt pároljuk puhára. Ezután távolítsuk el az alufóliát, 10-20 perc alatt süssük szép pirosra a combokat.
-
2022-12-24 10:16:00
-
2022-12-21 08:32:01
-
2022-12-13 07:50:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!