Így lesz tökéletes a ropogós bőrű kacsacomb: a hús leomlik a csontról

Fehérborban sült kacsacomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pirosra sült, omlós kacsacomb egyszerű fűszerezéssel, fehérborral nyakon öntve készül. Az ízletes sült hétvégére és jeles alkalmakra remek választás.

Ha ünnepnap, akkor kacsa: a szárnyas alkatrészeire szedve és egészben sütve is remek választás, legyen szó bármilyen jeles eseményről, családi összejövetelről.  

A kacsa nem igényel különleges fűszerezést, az egyszerű só, bors és fokhagyma bőven elég neki. A lényeg, hogy a bőrét irdald be és süsd jó sokáig. Persze merész is lehetsz a hús ízesítésével, a receptben fehérbor kerül alá, ettől lesz ellenállhatatlan. A gusztusos kacsa mellé ne feledd a köretet, krumpli és lila káposzta illik hozzá a legjobban.

Fehérborban sült kacsacomb

Fehérborban sült kacsacomb ct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 darab kacsacomb
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 dl fehérbor
  • 1 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.

A megtisztított fokhagymagerezdeket zúzzuk össze.

A megtisztított kacsacombok bőrét egy éles késsel irdaljuk be, majd helyezzük tepsire és fűszerezzük sóval, borssal, dobjuk mellé a fokhagymákat. A combokat úgy tegyük a tepsire, hogy a bőrös részük nézzen felfelé.

A bort és a vizet öntsük a combok alá, a tepsit fedjük le alufóliával, és toljuk az előmelegített sütőbe, 100-120 perc alatt pároljuk puhára. Ezután távolítsuk el az alufóliát, 10-20 perc alatt süssük szép pirosra a combokat.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük