Pihe-puha sonkás-kukoricás háromszög: zsírtól porhanyós a tészta

10
Nyomtatás
Sonkás-kukoricás háromszög cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A puha háromszögek gazdag töltelékkel csábítanak. A finomság tökéletes vendégváró, ami a csomagolást is jól bírja.

A pogácsák vagy más sós aprósütemények nagy kedvencek, amelyeket megéri otthon elkészíteni. Most egy szuper, minden jóval megpakolt finomság receptjét mutatjuk, amely a család kedvence lesz.

Így is lehet!

A receptben sonka kerül a tésztára, de helyette pirosra sült szalonnakockákkal is kipróbálható. Sőt, a tejföl is kaphat ízesítést, fokhagymával vagy zöldfűszerekkel érdemes feldobni, mert úgy sokkal ízletesebb lesz a vendégváró. A puha háromszögek a csomagolást is jól bírják, így iskolába, munkahelyre vagy piknikre is dobozolható.

Sonkás-kukoricás háromszög

Sonkás-kukoricás háromszög ct

Hozzávalók 22 darabhoz

Tészta:

  • 5 dl langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag porélesztő
  • 80 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál
  • 2 evőkanál liba- vagy kacsazsír

Töltelék:

  • 15 dkg sonka
  • 4 evőkanál tejföl
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg kukorica (konzerv, lecsepegtetve)
  • 1 darab tojás (tetejére)
  • szezámmag (tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

A langyos tejbe keverjük bele a cukrot és az élesztőt. Ezután takarjuk le egy konyharuhával, és várjunk 8-12 percet, amíg felfut az élesztő.

A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felfutott élesztőt és a zsírt, és dagasszuk ki a tésztát. Ezután takarjuk le konyharuhával, és meleg helyen, 1 óra alatt kelesszük a duplájára.

Míg a tészta pihen, vágjuk apró kockákra a sonkát.

A megkelt tésztát felezzük meg, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki.

A kinyújtott tésztát kenjük meg tejföllel, szórjuk meg sajttal, kukoricával és sonkával. Ezután tekerjük fel a tésztát.

A tésztából vágjunk ferde háromszögeket, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

A háromszögek tetejét kenjük meg felvert tojással, majd szórjuk meg szezámmaggal. Ezután a tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük szép aranybarnára (15-20 perc).

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon