Spárgás-csicseriborsós édesburgonya: a szezon legjobb töltött batátája

6
Nyomtatás
edesburgonya
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha valami különlegesre vágysz, akkor ez a töltött, tavaszi édesburgonya csicseriborsóval és spárgával igazi telitalálat lesz.

A töltött édesburgonya változatosan alakítható, bármivel megtöltheted, így ideális választás, legyen szó irodai ebédről vagy egy ízletes vacsoráról. 

Használhatsz hozzá szezonális alapanyagokat, hisz a ropogós spárga, az enyhén borsos rukkola és a fűszeres, sült csicseriborsó jól harmonizál az édes, krémes batátával. Az egészet egy lágy, citromos-mézes-mustáros öntet koronázza meg, amitől a fogás még izgalmasabbá válik.

Spárgás-csicseriborsós édesburgonya

edesburgonyaa

Hozzávalók 4 személyre

Az édeskrumplihoz:

  • 4 darab édesburgonya
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 225 g zöld spárga
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. őrölt kömény
  • 0.5 tk. chilipor
  • 0.5 tk őrölt bors
  • 4 marék rukkola

Az öntethez:

  • 4 ek. citromlé
  • 4 ek. víz
  • 4 ek. méz
  • 4 ek. mustár
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyákat alaposan mossuk meg, és egy villa segítségével szurkáljuk meg. 200 °C-ra előmelegített sütőben 50–60 percig süssük, amíg puhák nem lesznek, és könnyen átszúrhatók egy késsel.

Közben a csicseriborsóról itassuk fel a nedvességet, és fűszerezzük sóval, köménnyel, chilivel, majd locsoljuk meg olívaolajjal. Süssük 10 percig, majd rázzuk össze és süssük tovább még 10 percig.

A spárgát pucoljuk meg, a fás részt törjük le róla. Helyezzük egy tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, sóval és borssal. Süssük kb. 10 percig.

Az öntethez keverjük össze a mustárt, a citromlevet, a vizet és a mézet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tálaláshoz vágjuk fel az édesburgonyákat hosszában, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át teljesen, majd óvatosan nyissuk szét őket. Locsoljuk meg az öntettel, majd töltsük meg a sült spárgával és csicseriborsóval, a tetejére szórjunk rukkolát. Locsoljuk meg a maradék öntettel, és tálaljuk.

Fotók: Verebélyi-Kovács Csilla/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon