
Krémes spagetti paprikával keverve: sült zöldség az alapja

A sült paprikás spagetti tipikusan az az étel, ami frissen, melegen kínálva a legfinomabb, ezért mindig csak annyit készíts belőle, amennyi elfogy.
A villámgyors fogások egyik gyöngyszeme a sült paprikás spagetti, melyet bátran összedobhatsz konzerves/üveges változatból is. Utóbbi is remek választás, ha szorít az idő, de ha ráérsz, akkor készítsd el magad a sült paprikát.
Házi sült paprika
Akár többfajta paprikát is megsüthetsz, de az is jó, ha csak egy fajtával dolgozol. A menet a következő: a paprikákat fektesd tepsire, locsold meg kevés olajjal, majd told 180 fokosra előmelegített sütőbe 45-50 percre. Félidőnél fordítsd meg őket, majd miután elkészültek, várd meg, hogy teljesen kihűljenek. Ezután a héjukat távolítsd el, a húsukat tetszés szerint szeleteld fel, és olajjal, illetve ízlésednek megfelelő fűszerekkel forgasd egybe. Az így készült finomsággal azonnal dolgozhatsz, de üvegben is elteheted.
A receptben konzervpaprika szerepel, ezért a só és a bors csak opcionális hozzávalók, főzés közben kóstolj. Az ételben a fokhagyma és a chili mellett oregánót vagy bazsalikomot érdemes még használni.
Sült paprikás spagetti

Hozzávalók 4 személyre
- 400 g spagetti
- kevés olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál chilipehely
- 1 doboz (400 g) sültpaprika-konzerv
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- só és bors ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint (opcionális)
- bazsalikom ízlés szerint (opcionális)
Elkészítés:
A spagettit a csomagoláson írtak szerint főzzük ki. A főzőléből 1-2 merőkanálnyit tegyünk félre, a szósz készítésénél jól jöhet.
Az olajat hevítsük fel egy magas falú serpenyőben, majd dobjuk rá a szeletelt fokhagymát és a chilit, és 1 perc alatt futtassuk meg. Ezután a sültpaprika-konzervet és a sűrített paradicsomot keverjük hozzá, utána a spagettit is forgassuk bele. Ha szükséges, a tészta főzővizéből is adjunk hozzá, és fűszerezzük sóval és borssal.
A kész ételt melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!