Krémes spagetti paprikával keverve: sült zöldség az alapja

Nyomtatás
Sült paprikás spagetti cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sült paprikás spagetti tipikusan az az étel, ami frissen, melegen kínálva a legfinomabb, ezért mindig csak annyit készíts belőle, amennyi elfogy.

A villámgyors fogások egyik gyöngyszeme a sült paprikás spagetti, melyet bátran összedobhatsz konzerves/üveges változatból is. Utóbbi is remek választás, ha szorít az idő, de ha ráérsz, akkor készítsd el magad a sült paprikát.

Házi sült paprika

Akár többfajta paprikát is megsüthetsz, de az is jó, ha csak egy fajtával dolgozol. A menet a következő: a paprikákat fektesd tepsire, locsold meg kevés olajjal, majd told 180 fokosra előmelegített sütőbe 45-50 percre. Félidőnél fordítsd meg őket, majd miután elkészültek, várd meg, hogy teljesen kihűljenek. Ezután a héjukat távolítsd el, a húsukat tetszés szerint szeleteld fel, és olajjal, illetve ízlésednek megfelelő fűszerekkel forgasd egybe. Az így készült finomsággal azonnal dolgozhatsz, de üvegben is elteheted.

A receptben konzervpaprika szerepel, ezért a só és a bors csak opcionális hozzávalók, főzés közben kóstolj. Az ételben a fokhagyma és a chili mellett oregánót vagy bazsalikomot érdemes még használni.

Sült paprikás spagetti

Sült paprikás spagetti ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g spagetti
  • kevés olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 1 doboz (400 g) sültpaprika-konzerv
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • só és bors ízlés szerint
  • oregánó ízlés szerint (opcionális)
  • bazsalikom ízlés szerint (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A spagettit a csomagoláson írtak szerint főzzük ki. A főzőléből 1-2 merőkanálnyit tegyünk félre, a szósz készítésénél jól jöhet.

Az olajat hevítsük fel egy magas falú serpenyőben, majd dobjuk rá a szeletelt fokhagymát és a chilit, és 1 perc alatt futtassuk meg. Ezután a sültpaprika-konzervet és a sűrített paradicsomot keverjük hozzá, utána a spagettit is forgassuk bele. Ha szükséges, a tészta főzővizéből is adjunk hozzá, és fűszerezzük sóval és borssal.

A kész ételt melegen kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon