![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
8 gyors, laktató reggeli zabpehelyből: ebédig nem éhezel meg utánuk
A zabpehelyből változatos módon készíthetőek gyors, rostban gazdag reggelik, amik hosszan tartó teltségérzetet okoznak.
Ennél a körtés zabkásánál kevés finomabb édes reggeli létezik, ráadásul még egészséges is, hiszen a zabkásának és a körtének köszönhetően rengeteg rostot tartalmaz. A hagyományos főtt változattal szemben sütőben pirul aranybarnára, így neked mindössze az előkészítésre kell rászánnod 10 percet, a munka többi részét a sütő végzi.
A zabkásába a körte mellé fahéj és dió is kerül, és juharszirup édesíti. Ezt akár barna vagy kókuszvirágcukorral is helyettesíthed, így egy kellemes, kissé karamelles ízt kap az összeállítás. A recept nem tartalmaz semmilyen tejterméket, így növényi étrendbe is beilleszthető.
Készítsünk elő 4 darab kerek kerámia sütőtálkát (9 cm-es átmérőjű), és alaposan kenjük ki őket olajjal. Tegyük félre.
Egy közepes tálban keverjük össze a zabpelyhet, az őrölt lenmagot, a sütőport, a fahéjat, a sót és a diót.
Egy másik tálban keverjük össze a szójaitalt, a juharszirupot, az almaszószt és a vaníliakivonatot, és dolgozzuk össze a száraz hozzávalókkal. Osszuk szét egyenlő arányban a 4 tálka között, majd szurkáljuk bele a körteszeleteket.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk 15 percig hűlni, majd tetszés szerint vaníliafagyival fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu