Sült zabkása körtével: a legjobb napindító ráérős reggelekre

8
Nyomtatás
Sult-zabkasa-kortevel-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a nem szokványos zabkása sütőben készül, sok zab, körte, dió és fahéj kerül bele, és ha előző este összerakod, akkor még a hétköznapokba is beleférhet.

Ennél a körtés zabkásánál kevés finomabb édes reggeli létezik, ráadásul még egészséges is, hiszen a zabkásának és a körtének köszönhetően rengeteg rostot tartalmaz. A hagyományos főtt változattal szemben sütőben pirul aranybarnára, így neked mindössze az előkészítésre kell rászánnod 10 percet, a munka többi részét a sütő végzi.

A zabkásába a körte mellé fahéj és dió is kerül, és juharszirup édesíti. Ezt akár barna vagy kókuszvirágcukorral is helyettesíthed, így egy kellemes, kissé karamelles ízt kap az összeállítás. A recept nem tartalmaz semmilyen tejterméket, így növényi étrendbe is beilleszthető.

Sült zabkása körtével

Sult-zabkasa-kortevel

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 150 g zabpehely
  • 1 ek. őrölt lenmag vagy lenmagliszt
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. sütőpor
  • 0.25 tk.
  • 50 g dió durvára darabolva
  • 300 ml szójaital vagy más növényi ital
  • 50 ml juhrszirup
  • 150 g almaszósz
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 250 g körte felszeletelve
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő 4 darab kerek kerámia sütőtálkát (9 cm-es átmérőjű), és alaposan kenjük ki őket olajjal. Tegyük félre.

Egy közepes tálban keverjük össze a zabpelyhet, az őrölt lenmagot, a sütőport, a fahéjat, a sót és a diót.

Egy másik tálban keverjük össze a szójaitalt, a juharszirupot, az almaszószt és a vaníliakivonatot, és dolgozzuk össze a száraz hozzávalókkal. Osszuk szét egyenlő arányban a 4 tálka között, majd szurkáljuk bele a körteszeleteket.

Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk 15 percig hűlni, majd tetszés szerint vaníliafagyival fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon